ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτά το Κεραμίδι

νέο-δίκτυο-ύδρευσης-αποκτά-το-κεραμίδ-669733

Στην έγκριση της υλοποίησης του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Κεραμιδίου προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.071.330 ευρώ και θα ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Η σχετική έγκριση αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το δίκτυο υποδομών και την καθημερινότητα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ουσιαστικά ο Δήμος μέσω της ΔΕΥΑ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης, όπως σωλήνες, αγωγοί, δίκτυα, υποδομές, κάτι που είχε να συμβεί αρκετές δεκαετίες.

Το πιο σημαντικό μάλιστα είναι πως το δίκτυο ύδρευσης του Κεραμιδίου αποτελούνταν από αμιαντοσωλήνες, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας προβληματισμός για το επίπεδο ασφάλειας.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών, απ’ όπου και ενημερώθηκε για την ευχάριστη εξέλιξη της έγκρισης του έργου και της χρηματοδότησης μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους. Μάλιστα χθες δημοσιεύτηκε και η σχετική απόφαση του Υπουργού πως: «αποτελεί μια πολύ σπουδαία εξέλιξη για το Δήμο μας και το Κεραμίδι η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της χρηματοδότησης αξίας 1.071.330 ευρώ του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Κεραμιδίου, καθώς στην περιοχή είχε πολλά χρόνια να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο μάλιστα εμφάνιζε και πολλά προβλήματα. Με την έγκριση της χρηματοδότησης θα ξεκινήσουμε άμεσα τις ενέργειες για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του νέου δικτύου. Το επίσης σημαντικό είναι πως το έργο θα κατασκευαστεί με την ευθύνη της ΔΕΥΑ η οποία και είχε την ευθύνη.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων στο Κεραμίδι. Πλέον σε μερικούς μήνες, θα μπορούν να πίνουν πόσιμο νερό μέσα από ένα εντελώς καινούριο δίκτυο ύδρευσης που θα είναι πιο ασφαλές και δε θα παρατηρούνται απώλειες υδάτων. Το έργο περιλαμβάνει:

– Κατασκευή βαρυτικού δικτύου ύδρευσης για τη μεταφορά του νερού εντός του οικισμού Κεραμιδίου με ταυτόχρονη κατάργηση του παλαιού δικτύου που αποτελείται από αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

– Κατασκευή διατάξεων αερεξαγωγής – μείωσης πιέσεως

– Κατασκευή διατάξεων εκκένωσης – δικλείδων διακοπής

– Κατασκευή κεντρικών βανών διακοπής, με στόχο τη διακοπή υδροδότησης σε επιμέρους τμήματα του οικισμού σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μη διακόπτεται η συνολική υδροδότηση.

Για τα δίκτυα θα χρησιμοποιηθούν αγωγοί πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή ικανού αριθμού φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία θα κατασκευασθούν στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα φρεάτια αερεξαγωγής και εκκένωσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου