ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μουσείο Ριζομυλιώτικης Παράδοσης

μουσείο-ριζομυλιώτικης-παράδοσης-677360

Στη δημιουργία Μουσείου Ριζομυλιώτικης Παράδοσης στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην κοινότητα θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα Ριζομύλου και τους υπόλοιπους συλλόγους. Παράλληλα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου παραχωρήθηκε το κτίριο της πρώην κοινότητας στο Αερινό στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Σε μια ακόμη δράσης ενίσχυσης των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής προχώρησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Συγκεκριμένα μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο της συνεδρίασής του την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε να παραχωρηθεί το κτίριο που στεγαζόταν η πρώην Κοινότητα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημάνθηκε πως έτσι διασφαλίζεται η στέγη στο συγκεκριμένο πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα κρατώντας ζωντανή την παράδοση στον τόπο του μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η παραχώρηση χρήσης στο Φιλανθρωπικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών ενός χώρου στο παλιό Κοινοτικό Κατάστημα Ριζομύλου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε: «πως στόχος μας είναι στηρίξουμε πρωτοβουλίες των γυναικών να δραστηριοποιηθούν στον πολιτισμό, τις τέχνες, την παραγωγή προϊόντων. Και ο Φιλανθρωπικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών κινείται προς αυτή την κατεύθυνση ενεργοποιώντας τα μέλη του σε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας. Στο κτίριο της παλιάς Κοινότητας εκτός των άλλων θα μπορούν να συντονίζουν τις δράσεις τους και να προχωρούν στις ενέργειες που θέλουν.

Εκθεση τοπικών προϊόντων

Αυλαία σήμερα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων κλείνει αύριο στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Βελεστίνου, όπου θα χορέψουν όλα τα συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και έκθεση τοπικών προϊόντων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και τους συλλόγους γυναικών του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη των τοπικών δημιουργιών.

Παράλληλα λήγει και το παζάρι στο Βελεστίνο το οποίο προσέλκυσε πλήθος κόσμου, με τη Δημοτική Αρχή να εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των δημοτών και των επισκεπτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου