ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι Βελεστίνου

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-παζάρι-βελεστ-685516

Ανοίγει σήμερα Σάββατο το παζάρι του Βελεστίνου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν διάφορα προϊόντα, να απολαύσουν τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Δεκάδες θα είναι οι μικροπωλητές που θα στήσουν τους πάγκους τους στην κεντρική περιοχή του Βελεστίνου, ενώ δεσπόζουσα θέση θα έχει και το λούνα παρκ μέσω του οποίου θα μπορούν τα παιδιά να ψυχαγωγούνται.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα τα τελευταία τρία χρόνια η προσέλευση του κόσμου είναι όλο και πιο μεγάλη, καθώς πλέον πλαισιώνονται από διάφορες εκδηλώσεις που μαγνητίζουν τους επισκέπτες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως: «πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός για την περιοχή μας, αφού αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων δημοτών, αλλά και επισκεπτών από διάφορα μέρη. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες για τη διοργάνωση και είμαστε έτοιμοι για την έναρξή της. Με το παζάρι κλείνει ουσιαστικά και ο φετινός κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που εστέφθησαν από μεγάλη επιτυχία. Στο φετινό παζάρι θα συμμετάσχουν πολλοί μικροπωλητές, θα λειτουργήσει κανονικά το λούνα παρκ, ενώ έχουμε προγραμματίσει και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Συγχρόνως οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πολύ όμορφα προϊόντα της γαστρονομικής μας παράδοσης. Το παζάρι του Βελεστίνου είναι το μοναδικό που διοργανώνεται σε μια μεγάλη περιφέρεια Βόλου – Λάρισας και φιλοδοξούμε να το ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο και το ζωοπάζαρο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών από διάφορες περιοχές του Δήμου. Το ζωοπάζαρο έχει επαναλειτουργήσει εδώ και τρία χρόνια μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να επαναφέρει έναν παλιό θεσμό που ήταν παραδοσιακό στοιχείο της τοπικής οικονομικής δράσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου