ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ληστεία με οσμή τρομοκρατίας στο Βελεστίνο

ληστεία-με-οσμή-τρομοκρατίας-στο-βελε-712701

Αδίστακτοι ληστές «μπούκαραν» με όπλα στην τράπεζα και άρπαξαν 300.000 ευρώ

«Κινηματογραφική» ληστεία με οσμή τρομοκρατίας, χθες μέρα- μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στον πεζόδρομο του Βελεστίνου. Σκληρή συμμορία πέντε ατόμων εισέβαλλε με όπλα στο τραπεζικό υποκατάστημα και με πρωτοφανή συντονισμό άδειασε από τα ταμεία ποσό 300.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

«Ληστεία!» φώναξαν οι ένοπλοι δράστες που «μπούκαραν» όλοι μαζί στο τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής στο Βελεστίνο, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Έβγαλαν πιστόλια και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της τράπεζας και δύο πελάτες που έκαναν εκείνη την ώρα τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Τα πάντα εκείνη την ώρα «πάγωσαν». Τρομοκρατημένοι υπάλληλοι και πελάτες της τράπεζας, ακολούθησαν «τυφλά» τις εντολές των αδίστακτων δραστών που είχαν προτάξει εναντίον τους όπλα. Χωρίς να χρονοτριβούν και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, κατάφεραν να αρπάξουν ποσό 300.000 ευρώ, το μοίρασαν σε σάκους και έφυγαν από την κεντρική είσοδο.

Με τους σάκους στην πλάτη, έφυγαν από την κεντρική πόρτα του καταστήματος. Με τα πόδια βγήκαν από τον πεζόδρομο του Βελεστίνου και έστριψαν σε παράδρομο, όπου φαίνεται ότι είχαν σταθμεύσει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χτύπησαν οργανωμένα και σχεδιασμένα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες φορούσαν καπέλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφεραν βαρύ οπλισμό. Κατά άλλες πηγές όμως, η συμμορία εισέβαλλε στο τραπεζικό κατάστημα με περούκες, γυαλιά ηλίου και πιστόλια. Δύο εξ αυτών φορούσαν κουκούλες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συμμορία των ληστών, φαίνεται ότι χτύπησε αδίστακτα, σχεδιασμένα και συντονισμένα: μέρα- μεσημέρι, σε περιφερειακό τραπεζικό κατάστημα, στα ταμειακά συρτάρια του οποίου βρέθηκαν 300.000! Προφανώς παρακολουθούσαν αρκετό διάστημα το στόχο τους, πριν χτυπήσουν.

Η αργία του Δεκαπενταύγουστου, που για αρκετούς πολίτες συνεπάγεται καλοκαιρινές διακοπές και άρα ανάγκη να τραβήξουν ρευστό από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, φαίνεται ότι αποτέλεσε τη «χρυσή ευκαιρία». Με τα ταμεία στα τραπεζικά γκισέ γεμάτα με χρήματα, οι ληστές δεν δίστασαν.

Εισέβαλλαν στην τράπεζα και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας εξαφάνισαν τα αποθέματα σε ρευστό. Έφυγαν από την κεντρική πόρτα Εντύπωση προκαλεί το γεγονός και ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, πώς οι δράστες κατάφεραν να μπουν και να βγουν από την κεντρική είσοδο του καταστήματος, που διαθέτει πόρτα ασφαλείας. Τι έγινε και τα μέτρα ασφαλείας δεν λειτούργησαν, αποτελεί μία από τις πτυχές της υπόθεσης που ερευνούν αστυνομικοί.

Έκαψαν το αυτοκίνητο

Η αστυνομία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη της συμμορίας των ληστών. Η ληστεία σήμανε συναγερμό στις διωκτικές αρχές.

Επί τόπου έσπευσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλης Χαλάτσης. Στήθηκαν μπλόκα στην ΠΑΘΕ από τον Αλμυρό μέχρι τον Κόμβο Μικροθηβών, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» ολόκληρη την περιοχή με περιπολίες στην Εθνική Οδό Βόλου- Βελεστίνου.

Λίγο μετά τη ληστεία εντόπισαν καμένο αυτοκίνητο έξω από την περιοχή της Χλόης, πίσω από το Λόφο του Αγίου Μηνά, το οποίο όπως διαπίστωσαν ήταν το μέσο με το οποίο διέφυγαν οι αδίστακτοι ληστές. Το έκαψαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο. Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα Επί τάπητος, έχουν πέσει όλα τα σενάρια. Αστυνομικοί δεν αποκλείουν τίποτα.

Ακόμη και το ενδεχόμενο, οι δράστες της θρασύτατης ληστείας να αποτελούν μέλη οργανωμένης σπείρας εγκληματιών. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο εγκέφαλος πίσω από τη ληστεία να είναι κάποιος από τους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων που συνεχίζουν να διαφεύγουν. Άλλωστε ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου