Ασύρματο ίντερνετ σε Βελεστίνο και Ελευθεροχώρι

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-07, 13:20:30
Ασύρματο ίντερνετ σε Βελεστίνο και Ελευθεροχώρι

Στην τοποθέτηση δωρεάν ασύρματου ίντερνετ στο Βελεστίνο και στο Ελευθεροχώρι προχωρά τις επόμενες μέρες η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα υγείας μέχρι και την ψηφιακή τους επικοινωνία, αλλά και ενημέρωση.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις ενέργειες για τη δρομολόγηση και εγκατάσταση δικτύων νέας τεχνολογίας στα δημοτικά διαμερίσματα, ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τις δυνατότητες της ψηφιακής εξέλιξης με τρόπο που θα τους εξυπηρετεί σε κάθε στιγμή και σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται.

Ετσι ήδη έχει προχωρήσει η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ίντερνετ σε αρκετά χωριά του δήμου, στα οποία ο ΟΤΕ δεν έχει υποδομές για να εξυπηρετήσει ευρυζωνικά δίκτυα, όπως στο Μικρό Περιβολάκι, τη Χλόη, το Αερινό, το Περίβλεπτο, τα Κοκκαλέικα, τον Αγ. Δημήτριο. Σε αυτά τα χωριά προστίθεται πλέον και το Ελευθεροχώρι. Έτσι, μέσα από τις ενέργειες των υπηρεσιών του εντάσσει στον ψηφιακό χάρτη επικοινωνίας τα δημοτικά διαμερίσματα που μέχρι πρότινος ήταν αποκλεισμένα από το διαδίκτυο, καθώς ο ΟΤΕ δε διέθετε υποδομές DSL για να προχωρήσει τη λειτουργία του διαδικτύου.

Επιπλέον, ήδη προσφέρεται δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο Στεφανοβίκειο, το Ριζόμυλο, τα Κανάλια και την Κερασιά και σύντομα η υπηρεσία αυτή θα δοθεί και στο Βελεστίνο, στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με την ειδίκευση που διαθέτει με πολύχρονες σπουδές στα θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, σημείωσε πως: «οι κάτοικοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να αναζητούν πληροφορίες, να επικοινωνούν και να προχωρούν σε διάφορες δράσεις μέσα από το διαδίκτυο. Συγχρόνως, όμως αντιμετωπίζονται σημαντικά διαδικαστικά θέματα και σε άλλους τομείς, όπως στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και στην προώθηση των τοπικών ζητημάτων.

Η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών αναγνωρίζοντας την ευχέρεια χρήσης της από τη νέα γενιά και τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητας.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=