ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρεμβάσεις στο Αερινό

παρεμβάσεις-στο-αερινό-720142

Νέα υδρευτική γεώτρηση, Πολύκεντρο, πλατεία, οδοποιία, καθαριότητα

Η ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση στο Πολύκεντρο, η ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης που ανήκει στο Δήμο, οι παρεμβάσεις στο σιντριβάνι και την πλατεία της περιοχής, οι ασφαλτοστρώσεις στην εσωτερική οδοποιία αποτελούν μερικές από τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο επίπεδο της καθημερινότητας στην περιοχή του Αερινού.

Τα θέματα της καθημερινότητας, των παρεμβάσεων και των ευρύτερων ενεργειών είχε τη δυνατότητα να συζητήσει η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σε επίσκεψή της στο Αερινό μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού, αλλά και κατοίκους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την γιορτή του τοπικού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα και της εκδήλωσης που ακολούθησε, όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί δημότες.

Η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους φορέων τα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και να αναλύσει τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Ειδικότερα για το θέμα του πόσιμου νερού, που στα δημοτικά διαμερίσματα του κάμπου, είναι άμεσης προτεραιότητας, η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε η ανόρυξη της νέας υδρευτικής γεώτρησης για την περιοχή. Η νέα γεώτρηση θα είναι δημοτική και επομένως ο Δήμος δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει μίσθωμα σε ιδιώτη για την ενοικίαση γεώτρησης, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα έχει ελεγχθεί η καταλληλότητα της νέας γεώτρησης και σύντομα θα συνδεθεί στο δίκτυο.

Επίσης η Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα του Πολύκεντρου για το οποίο από την παρούσα Δημοτική Αρχή έχει εκπονηθεί μελέτη αξιοποίησής του τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο κτίριο. Η μελέτη έχει κατατεθεί για χρηματοδότηση και από τη Δημοτική Αρχή γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να αντληθούν πόροι στην προοπτική της ουσιαστικής αξιοποίησης του Πολύκεντρου που μπορεί να δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή.

Επίσης στο πλαίσιο της ανάπτυξης ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζουν την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Βελεστίνου-Παλαιοφάρσαλα με τρένο που θα μεταφέρει επισκέπτες. Μάλιστα στον σχεδιασμό το Αερινό έχει κομβικό ρόλο ως χώρος στάσης, αλλά και ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων του.

Παράλληλα από τη Δημοτική Αρχή προωθούνται παρεμβάσεις στην πλατεία του Αερινού, στους αύλειους χώρους των εκκλησιών, αναβαθμίζεται η λειτουργία του σιντριβανιού, ασφαλτοστρώνονται δρόμοι της εσωτερικής οδοποιίας, ενώ γίνονται συστηματικές ενέργειες για την καθαριότητα και το φωτισμό της περιοχής.

Από τη Δημοτική Αρχή τονίστηκε πως η συνεργασία με τους φορείς του Αερινού θα είναι συνεχής για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Παράλληλα στήριξη υπάρχει ήδη και στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής μέσα και από την παροχή οικονομικής βοήθειας, ώστε να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα για την υλοποίηση εκδηλώσεων, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την παραχώρηση στο Σύλλογο του δημοτικού κτιρίου όπου στεγαζόταν παλιότερα η κοινότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου