ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πήγε για διάρρηξη και έχασε το πορτοφόλι!

πήγε-για-διάρρηξη-και-έχασε-το-πορτοφό-720604

Συλλήψεις εξαιτίας του… αφηρημένου διαρρήκτη

Στην εξιχνίαση κλοπής σε κατοικία ηλικιωμένης οδήγησαν οι έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου. Την αρχή του νήματος έπιασαν οι αστυνομικοί από ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία έχασε ένας από τους δύο εισβολείς του σπιτιού, τρέχοντας να εξαφανιστεί μετά τη διάρρηξη και αφού μαζί με τον συνεργό του είχαν αρπάξει χρυσαφικά και χρηματικό ποσό 800 ευρώ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 23 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής στο Βελεστίνο, ο 27χρονος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής ομοεθνή συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν οικία 79χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή των δραστών, ο άγνωστος δράστης έχασε ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και ένα πορτοφόλι, τα οποία βρέθηκαν από τους προστρέξαντες αστυνομικούς και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 27χρονου δράστη και προέκυψε ότι θα συναντιόταν με τον 23χρονο συλληφθέντα, προκειμένου ο δεύτερος να του παραδώσει προσωπικά του αντικείμενα που θα διευκόλυναν τη διαφυγή του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνικής του επικοινωνίας με το δράστη της κλοπής, κανονίστηκε ραντεβού για την παράδοση των προσωπικών αντικειμένων.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού συνελήφθη ο 27χρονος κατά την προσέλευσή του, από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων (700 ευρώ), τα οποία θα αποδοθούν στην παθούσα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου