ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρέμβαση για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

παρέμβαση-για-το-κέντρο-υγείας-βελεστ-721072

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή σε επικοινωνία που είχε μαζί της. Ο Δήμος ζητά την όσο το δυνατόν πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου οι δημότες να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Η έλλειψη παιδιάτρου, η έλλειψη καθαριότητας και η μη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου είναι αυτή τη στιγμή τα πιο άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Οπως τονίζεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, η παιδίατρος, η τελευταία που είχε απομείνει, υπέβαλε την παραίτησή της για συνταξιοδότηση πριν μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες γιατροί με την ειδικότητα της γενικής ιατρικής, να μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο ένα μέρος των παιδιατρικών περιστατικών, καθώς τα υπόλοιπα χρήζουν την παρουσία παιδιάτρου. Έτσι οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν προς το Νοσοκομείο Βόλου.

Παράλληλα το Ακτινολογικό Εργαστήριο, λόγω παλαιότητας και ακαταλληλότητας, όπως κρίθηκε από τον έλεγχο του Δημόκριτου, δε λειτουργεί πλέον, που σημαίνει ότι οι δημότες θα πρέπει να μεταβαίνουν στο «Αχιλλοπούλειο» για να εξετάζονται.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι: «επικοινωνήσαμε με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή την οποία και συγχαίρουμε για τα νέα καθήκοντά της, προκειμένου να την ενημερώσουμε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας» και σημείωσε ότι: «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις».

Παράλληλα πρόσθεσε πως η Δημοτική Αρχή είναι σε στενή συνεργασία τόσο με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας όσο και με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους και από κοινού ενεργούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου