ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραδοσιακά προϊόντα από το Ριζόμυλο

παραδοσιακά-προϊόντα-από-το-ριζόμυλο-721192

Γλυκά, πίτες, κεντήματα και άλλα προϊόντα της τοπικής παράδοσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ριζόμυλο και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το «Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ριζομύλου», το «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Ριζομύλου», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζομύλου «Διάπλαση» και τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου.

Με πολύ μεράκι, δημιουργικό και συλλογικό πνεύμα, αλλά και με έμφαση στην πλούσια παράδοση του τόπου, οι σύλλογοι του Ριζομύλου ασχολήθηκαν επισταμένα για την παραγωγή των προϊόντων και την έκθεσή τους στην εκδήλωση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φέρουν πιο κοντά τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες στα ήθη και τα έθιμα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο: «Γεύσεις, Καλλιτεχνικές Δημιουργίες και παραδοσιακά Αντικείμενα του Ριζομύλου» πλαισιώθηκαν και από τα χορευτικά συγκροτήματα, ενώ το γλέντι κράτησε για αρκετές ώρες προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου εξήρε την προσπάθεια των συλλόγων και των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν στην τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων ως ισχυρών συνδετικών κρίκων του χθες με το σήμερα και το αύριο, ενώ ειδικότερα για το Σύλλογο Γυναικών Ριζομύλου, που συστήθηκε πρόσφατα σημείωσε ότι, προχώρησε σε ενέργειες για την τόνωση της προβολής των τοπικών προϊόντων κάνοντας μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την παραγωγή εδεσμάτων και άλλων φαγητών.

Παράλληλα η Δήμαρχος τόνισε και την πολύπλευρη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Διάπλαση» για την προώθηση των ηθών και των εθίμων της περιοχής μέσα από συνεχείς εκδηλώσεις, αλλά και τον πολυσύνθετο ρόλο του συλλόγου γονέων του Δημοτικού – Νηπιαγωγείου που εκτός από την ενεργοποίηση για τα σχολικά ζητήματα, επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα τοπικά δρώμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου