ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ρήγα Φεραίο

ξεκίνησαν-οι-πολιτιστικές-εκδηλώσει-723519

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί δημότες και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή. Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Στεφανοβίκειο και τα Κανάλια στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους.

Πολλή μουσική, κέφι και χορός συνέθεσαν την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Το κοινό μάγεψαν με τις χορευτικές τους ικανότητες τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων μέσω των χορευτικών συγκροτημάτων που διαθέτουν. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Στεφανοβικείου και των Καναλίων, όπου με τις τοπικές μουσικές ορχήστρες οι θαμώνες χόρεψαν και διασκέδασαν.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διαρκέσει μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με την ολοκλήρωση του ετήσιου παζαριού στο Βελεστίνο. Στόχος είναι παρά την κρίση να γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Οπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, η διοργάνωση των δύο πρώτων εκδηλώσεων εστέφθη από επιτυχία χάρις στην ομαδική δουλειά που έγινε από τους πολιτιστικούς συλλόγους. Μάλιστα ο Δήμος έχει συνδράμει οικονομικά και τη φετινή χρονιά στους πολιτιστικούς συλλόγους για να συνεχίσουν στο έργο τους αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Παράλληλα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετείχε στο ετήσιο αντάμωμα Βλάχων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κατερίνη.

Η κ. Λαΐτσου που βρέθηκε στις εκδηλώσεις, υπογράμμισε τη σημασία των στενών δεσμών που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια η Κοινότητα των Βλάχων αποκτώντας τις δυνάμεις να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες σημερινές καταστάσεις, αλλά και να διαφυλάττουν ακόμη πιο γερά ζωντανή την πλούσια παράδοση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου