ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θεμελιώθηκε το Κέντρο Πολιτισμού στο Βελεστίνο

θεμελιώθηκε-το-κέντρο-πολιτισμού-στο-723912

Σε εκδήλωση παρουσία τοπικών αρχών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σημαντικές προοπτικές για την πολιτιστική, εκπαιδευτική, πνευματική και ευρύτερη εξέλιξη του τόπου δρομολογεί η ανέγερση του «Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» του οποίου ο αγιασμός θεμελίωσης τελέστηκε χθες στο Βελεστίνο, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Γιώργου Καλτσογιάννη, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εργαζομένων του Δήμου και άλλων πολιτών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 635.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Με την ολοκλήρωσή του σε μερικούς μήνες το κτίριο θα περιλαμβάνει ένα ισόγειο χώρο και έναν όροφο και θα έχει συνολικό εμβαδόν 360 τετραγωνικά μέτρα.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τους ιερείς της περιοχής, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί. Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τη μεγάλη σημασία που θα έχει το Κέντρο Πολιτισμού για την περιοχή υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με την ανάπλαση της πλατείας Ρολογιού και την ανάδειξη της Υπέρειας Κρήνης θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του κεντρικού ιστού της πόλης.

Παράλληλα εστίασε στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρήγα Φεραίου για την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής μέσα από την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σε δήλωση της χαρακτήρισε την ημέρα θεμελίωσης «ως ιδιαίτερα σημαντική για τον πολιτισμό, την ιστορία, την πνευματική εξέλιξη και την παιδεία στο Βελεστίνο και ευρύτερα το Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς τελέστηκε ο αγιασμός θεμελίωσης του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής».

Πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα έργο σταθμό για τα πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή μας που αποτελεί και τον ελάχιστο φόρο τιμής στην μεγάλη αυτή προσωπικότητα του έθνους το Ρήγα Βελεστινλή».

Το κτίριο θα περιλαμβάνει το ισόγειο και έναν όροφο. Το συνολικό εμβαδόν του θα αγγίζει τα 360 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα ξεχωρίζει για τα πολυλειτουργικά του χαρακτηριστικά με την έντονη παρουσία της ψηφιακής τεχνολογίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου