ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νεοσύστατη ομάδα

νεοσύστατη-ομάδα-727013

Δημοτική Θεατρική Ομάδα δημιουργήθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, η οποία ανεβάζει την πρώτη της παράσταση, το έργο «Η κυρά μας η μαμή», το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα αποτελείται από τους : Ευαγγελία Χατζούλη (σκηνοθέτησε επίσης την παράσταση), Νίκη Νέμτσα, Θανάση Νέμτσα, Χρύσα Νέμτσα, Δημήτρη Τρουμπουτζά, Γιώργο Τσιάρα, Απόστολο Μιχολίτση, Γιώργο Σπανδώνη, Βαλάντη Ντόντο, Γιώργο Γεροβασίλη, Ζωή Κουσκουρίδα, Σοφία Βέργα, Ουρανία Τσιλινή, Αφροδίτη Ζωγράφου, Ρένα Παπαϊωάννου, Θανάση Φούντα. Η Εμμανουέλα Ψύχα επιμελήθηκε την σκηνογραφία και τα σκηνικά.

Η πρόβα τζενεράλε της παράστασης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ.

Η ιδέα για την ίδρυση της θεατρικής ομάδας προέκυψε πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ έλαβε σάρκα και οστά από το περασμένο Σεπτέμβριο. Με την καθοδήγηση της κ. Ευαγγελίας Χατζούλη που έχει την επιμέλεια της σκηνοθεσίας, άρχισαν να πραγματοποιούνται οι πρώτες πρόβες οι οποίες συνεχίστηκαν αδιάλειπτα όλο το περασμένο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων γινόταν όλο και έντονο. Άτομα με διαφορετικές ηλικίες, αλλά με κοινό στοιχείο, την αγάπη για το θέατρο και τη δημιουργική έκφραση στο σανίδι, πήραν τους ρόλους τους και εξασκήθηκαν σε αυτούς με υπομονή και συνέπεια, ώστε να είναι έτοιμα για την κεντρική παράσταση.

Η ομάδα απέκτησε χαρακτηριστικά ομοιογένειας, έγινε μια παρέα και ο χρόνος των παραστάσεων ήταν για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς μια στιγμή απόλαυσης. Η θεατρική ομάδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 20 ατόμων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά.

Αναφερόμενη στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαϊτσου, υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ακόμη μία οργανωμένη παρέμβαση στον τομέα του πολιτισμού, με την ίδρυση της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας. «Δημιουργήσαμε μία ακόμη δομή, σε ένα άλλο είδος όμως τέχνης, αυτό του θεάτρου που επίσης γοητεύει και ενθουσιάζει το φιλοθεάμον κοινό.

Θεωρούμε πως το εγχείρημα έχει πετύχει, καθώς βρέθηκαν και ανταποκρίθηκαν άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο και είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν σε αυτό. Ως Δήμος βρισκόμαστε κοντά στα μέλη της θεατρικής ομάδας και τα παροτρύνουμε να συνεχίσουν την όμορφη προσπάθεια που ξεκίνησαν» επισημαίνει η κ. Λαΐτσου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου