ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανασκαφές στον κόμβο Βελεστίνου

ανασκαφές-στον-κόμβο-βελεστίνου-768062

Απασχολούνται εννέα εργατοτεχνίτες και δύο αρχαιολόγοι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιολογικές έρευνες που πραγματοποιούνται από την ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στο ύψος του κόμβου Βελεστίνου, με την συμμετοχή εννέα εργατοτεχνιτών και δύο αρχαιολόγων.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για υποέργο αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών που γίνονται στα πλαίσια δημόσιων έργων. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, έχει χρηματοδοτήσει τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται σε αρχαία αγροτική εγκατάσταση που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου κατασκευής του κόμβου Βελεστίνου, το οποίο, σημειωτέον, συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

Στην περιοχή του κόμβου Βελεστίνου έχουν έρθει στο φως πάρα πολλές αρχαιότητες, στην διάρκεια του έργου διαπλάτυνσης και βελτίωσης της εθνικής οδού την δεκαετία του 90, που χρονολογούνται στην Κλασική, Ελληνιστική και την Ρωμαϊκή Εποχή, από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ. Στην διάρκεια εκσκαφών που πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα χρόνο περίπου για την κατασκευή του κόμβου σύνδεσης Βελεστίνου με την οδό Βόλου-Λάρισας, βρέθηκαν σε μια εκσκαφή, κατάλοιπα αρχαίας αγροικίας, της Ελληνιστικής Εποχής.

Μετά από μαραθώνιες διοικητικές διαδικασίες, χρηματοδοτήθηκε η ανασκαφή από πιστώσεις του έργου και δημοσιεύθηκε η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να γίνουν οι ανασκαφές της αγροικίας που αποκαλύφθηκε, ώστε να μπορέσουν οι αρχαιολόγοι να εκτιμήσουν την σημασία του ευρήματος και στην συνέχεια να χορηγηθεί άδεια ολοκλήρωσης του έργου στο συγκεκριμένο σημείο. Το έργο, σημειωτέον, συνεχίζεται κανονικά και πρόκειται για συμπληρωματική εργασία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κόμβος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου