ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκίνησε η κατασκευή του δεύτερου περιφερειακού

ξεκίνησε-η-κατασκευή-του-δεύτερου-περ-768068

Στο Στεφανοβίκειο με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε και κατασκευάζεται ο δεύτερος περιφερειακός δρόμος του Στεφανοβικείου με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΕΣΠΑ και ο συνολικός προϋπολογισμός του να αγγίζει το 1.700.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την οδική πρόσβαση των κατοίκων σε περιοχές και θα αποφορτίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου επικρατεί πλήρης ικανοποίηση για την έναρξη του έργου που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των δημοτών του Στεφανοβικείου, αλλά και των επισκεπτών. Ο περιφερειακός δρόμος κατασκευάζεται στο Στεφανοβίκειο από την πλευρά του Βόλου.

Επισημαίνεται πως εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται και ο πρώτος περιφερειακός δρόμος που είναι από την πλευρά της Λάρισας.
Και οι δύο περιφερειακοί δρόμοι διαθέτουν αντιπλημμυρικά χαρακτηριστικά, ενώ οι εργασίες προχωρούν ομαλά.

Όσον αφορά το δεύτερο περιφερειακό δρόμο που ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα, ήδη έχουν κατασκευαστεί 150 μέτρα και οι εργασίες προχωρούν κανονικά.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «μετά από συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε να ξεκινήσουμε και το δεύτερο περιφερειακό δρόμο στο Στεφανοβίκειο και έτσι να δημιουργούμε δύο σύγχρονους οδικούς άξονες στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα εξυπηρετώντας την κίνηση των οχημάτων αποφορτίζοντας το κέντρο, περιορίζοντας σημαντικά τον κίνδυνο των τροχαίων ατυχημάτων, βελτιώνοντας το αστικό περιβάλλον και κάνοντας πιο σύντομη την πρόσβαση των κατοίκων στους προορισμούς τους».

Η ίδια πρόσθεσε πως το έργο του δεύτερου περιφερειακού στο Στεφανοβίκειο ήταν ήδη δημοπρατημένο, όταν αναλάβαμε. Δεν υπήρχαν όμως πόροι να υλοποιηθεί καθώς το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» είναι παγωμένο εδώ και χρόνια.

Ως Δημοτική Αρχή, μέσα από συντονισμένες ενέργειες και με τη συνδρομή της Περιφέρειας, καταφέραμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, να εξασφαλιστεί έτσι η χρηματοδότηση και να ξεκινήσει το έργο. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον ανάδοχο του έργου και βλέπουμε με ικανοποίηση ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Πρόκειται για μια παρέμβαση που συμβάλλει ευρύτερα στην τοπική ανάπτυξη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου