ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέες υποδομές μέσω του Leader

νέες-υποδομές-μέσω-του-leader-768073

Στα δημοτικά διαμερίσματα του Δ. Ρήγα Φεραίου

Ικανοποίηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από την ένταξη νέων έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Leader .Τα έργα του Δήμου Ρήγα Φεραίου που εντάχθηκαν στο Leader με συνολικό προυπολογισμό 270.000 ευρώ αναμένεται να αναβαθμίσουν τις υποδομές της περιοχής και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σημειώνεται πως η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου είναι ο κεντρικός διαχειριστής του προγράμματος Leader. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεργάζεται με τους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Βόλου για την καλύτερη αξιοποίηση του προγράμματος, ενώ κάποιες δράσεις θα τις αναπτύξουν από κοινού οι παραπάνω Δήμοι.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ολοκλήρωσε τις μελέτες και τους φακέλους και, αφού εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, υποβλήθηκαν για αξιολόγηση στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και στη συνέχεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται τώρα να αναλάβει την υλοποίηση των διαγωνισμών, προκειμένου μετά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Ο κατάλογος των έργων αφορά στη διαμόρφωση Μουσείου Ριζομύλου, στην ανακαίνιση λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου στη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στη σήμανση αξιοθέατων στην ανακατασκευή τρανής βρύσης στο Κεραμίδι και στην ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, όσο και με τους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Ζαγοράς – Μουρεσίου για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος Leader που στηρίζεται σε ευρωπαϊκούς πόρους και στοχεύει στην ενίσχυση της περιφέρειας, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου