ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάζεται σήμερα η Πλατεία Περιβλέπτου

εγκαινιάζεται-σήμερα-η-πλατεία-περιβ-779875

Συνάντηση Ελ. Λαίτσου με τον πρωταθλητή Κωπηλασίας Μ. Κουσκουρίδα

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Περιβλέπτου, στα εγκαίνια του έργου «Ανάπλαση πλατείας Περιβλέπτου» που χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υλοποιήθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε πέρυσι στο Πράσινο Ταμείο από το ΥΠΕΚΑ με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ και το οποίο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.

Η πλατεία του Περιβλέπτου άλλαξε εντελώς πρόσωπο και είναι πλέον πολύ ελκυστική στους δημότες. Σιντριβάνι, νέος φωτισμός, καινούριο πλακόστρωτο δάπεδο, εμπλουτισμένο και περιποιημένο πράσινο κοσμούν την πλατεία, ενώ ανακαινίστηκε και ο στεγασμένος χώρος που υπάρχει στην πλατεία για να ψυχαγωγούνται οι δημότες.

Η ολοκλήρωση αυτής της παρέμβασης αποδεικνύει, πόσο ευεργετικά για την τοπική κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για δράσεις υποδομών και βελτίωσης των κοινόχρηστων χώρων.

Συγχρόνως ενισχύθηκε ευρύτερα και η τοπική οικονομία. Στο ζήτημα των αναπλάσεων πλατειών από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίζεται πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού. Εκτιμάται ότι μέσα στο Μάιο το έργο θα παραδοθεί και μια νέα εστία πρασίνου θα δημιουργηθεί στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό του Βελεστίνου.

Συνάντηση με Μιχ. Κουσκουρίδα

Στο μεταξύ με τον πολυνίκη πρωταθλητή κωπηλασίας, Bελεστινιώτη στην καταγωγή Μιχάλη Κουσκουρίδα συναντήθηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, στο Δημαρχείο Βελεστίνου, όπου τόνισε την αμέριστη στήριξη του Δήμου στους εφήβους και τους νέους που έχουν δραστηριοποιηθεί σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον άθλημα που εδώ και χαρίζει μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη νέα διεθνή διάκριση του 18χρονου κωπηλάτη ο οποίος στην πρώτη ρεγκάτα της φετινής χρονιάς που έγινε στην Ιταλία απέσπασε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα στο σκιφ εφήβων.

Η Δήμαρχος συνεχάρη τον 18χρονο αθλητή για την επιτυχία του μέσω της οποίας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, για να συμμετάσχει στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο Βελεστινιώτης κωπηλάτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αθλήματος της κωπηλασίας, τις συνεχείς προπονήσεις που απαιτούνται, στο καθημερινό εντατικό πρόγραμμα που συνδυάζεται και με τις σχολικές υποχρεώσεις.

Παράλληλα υπογράμμισε τη μεγάλη του αγάπη γι’ αυτό που κάνει και ότι θα προσπαθήσει να φέρει στην Ελλάδα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες κάνοντας γνωστό τον τόπο καταγωγής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου