ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

κοινωνικό-φαρμακείο-στο-δήμο-ρήγα-φερ-788583

Στην ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρεί εντός ημερών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους. Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών, όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου έρχεται ως συνέχεια της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο και της ανάληψης και άλλων παρεμβάσεων που στοχεύουν στη στήριξη των ατόμων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να έχουν ομαλή φαρμακευτική κάλυψη.

Ο Δήμος ξεκίνησε τις ενέργειες για την ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου πριν δύο μήνες περίπου έχοντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, η ανταπόκριση των φαρμακοποιών στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για ανάληψη πρωτοβουλίας ίδρυσης Κοινωνικού Φαρμακείου ήταν ιδιαίτερη θερμή.

Η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη με τη βοήθεια της υπηρεσίας “Βοήθεια στο Σπίτι” και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν ιατρική συνταγή από το Κέντρο Υγείας ή κάποιο από τα περιφερειακά ιατρεία. Φάρμακα μπορούν να προσκομίζουν οι απλοί πολίτες, αλλά και οι φαρμακοποιοί. Προϋπόθεση είναι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εντός ημερών θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη συλλογή και τη διανομή των φαρμάκων.

Πάντως σε αρχική φάση μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 70 περίπου οικογένειες και άτομα που ήδη είναι εγγεγραμμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και λαμβάνουν βοήθεια σε τρόφιμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι οι δημότες θα αγκαλιάσουν και αυτό το εγχείρημα, όπως έχει συμβεί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και με άλλες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να διαθέσουν φάρμακα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2425350209 και 2425350211.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου