ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του αγωγού για την ύδρευση του Στεφανοβικείου

εγκρίθηκε-η-δημοπράτηση-του-αγωγού-γι-790817

Στην Αποκεντρωμένη ο φάκελος

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας εστάλη από το Δήμο Ρήγα Φεραίου προς έγκριση ο φάκελος με τα πρακτικά της δημοπράτησης για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης που θα μεταφέρει ποιοτικό πόσιμο νερό στο Στεφανοβίκειο από τη θέση «Εικοσάρια» δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, όπου και εγκρίθηκαν τα πρακτικά του διαγωνισμού για τον ορισμό του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο που έχει προϋπολογισμό 455.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου « η παρούσα Δημοτική Αρχή καταφέρνει να επιλύσει ένα πολύχρονο πρόβλημα για την περιοχή του Στεφανοβικείου και σε μια περίοδο κρίσης. Κινηθήκαμε γρήγορα και προχωρήσαμε τις διαδικασίες έχοντας και τη στήριξη της Περιφέρειας, αλλά και άλλων φορέων.

Έργα που θα μπορούσαν να γίνουν σε άλλες, πολύ καλύτερες από τη σημερινή εποχές, που οι πόροι ήταν ασυγκρίτως περισσότεροι, δεν έγιναν δυστυχώς, και τώρα ερχόμαστε εμείς, παρά την κρίση και την ύφεση, για να τα κατασκευάσουμε. Και υλοποιούμε ένα έργο που θα αναβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα το Στεφανοβίκειο και το ζητούσε η τοπική κοινωνία».

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής λέγοντας πως το πόσιμο νερό στο Στεφανοβίκειο ήταν ακατάλληλο από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2011.

Για το λόγο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, οι δημότες του Στεφανοβικείου δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ. Από το Σεπτέμβριο όμως του 2011 και μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με τη Διεύθυνση Υγείας, οι αναλύσεις δείχνουν ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόση. Επομένως η πληρωμή των τελών ύδρευσης αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση όλων των δημοτών μηδενός εξαιρουμένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου