ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδήλωση για το ολοκαύτωμα της Κερασιάς

εκδήλωση-για-το-ολοκαύτωμα-της-κερασι-790821

Από το Κέντρο Πολιτισμού- Ιστορίας Κερασιάς

Το Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας Κερασιάς , Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου διοργανώνουν «Ημέρα Μνήμης των μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος της Κερασιάς την 4η Απριλίου 1944» σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στην Κερασιά.

Η εκδήλωση , που είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου , περιλαμβάνει παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κερασιάς, επίκαιρη ομιλία από τον Πρόεδρο του Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων και στην συνέχεια στο παλαιό Δημοτικό Σχολείου του χωριού , έκθεση Φωτογραφιών της εποχής εκείνης , μαρτυρίες επιζησάντων ανδρών και προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών στο Πήλιο».

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεικόπουλος σε δήλωσή του τονίζει «Η εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Κερασιάς και ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στην Κερασιά, αποτελεί μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

Η μάχη στη Κερασιά θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν σε Θεσσαλικό έδαφος μεταξύ Ανταρτών και Γερμανών. Σήμερα οι κάτοικοι της Μαγνησίας, της Ελλάδας τιμούν τους ήρωες εκείνης της εποχής που η δράση τους για εθνική ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, ισότητα, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ιδίως για την νέα γενιά. Τιμή και δόξα στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου