ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσωπικό καθαριότητας για Κ.Υ και ιατρεία Ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από το ΓΝΒ

προσωπικό-καθαριότητας-για-κ-υ-και-ιατ-795248

Την άμεση τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και τα περιφερειακά ιατρεία ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου απασχολούνταν μέχρι πριν μερικούς μήνες μία καθαρίστρια η οποία αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για να καλύψει κενά.

Μετά από διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου μία καθαρίστρια από το Νοσοκομείο. Γίνεται, όμως φανερό ότι για τόσο λίγες ημέρες δεν μπορεί να καλυφθεί το πρόβλημα. Παράλληλα μέσα στις δύο ημέρες δεν μπορεί να γίνει καθαριότητα και στα περιφερειακά ιατρεία, όπως στο Στεφανοβίκειο.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, όσο καιρό διαρκούσαν οι πεντάμηνες συμβάσεις εργαζομένων, ο Δήμος, αν και δεν ήταν στην αρμοδιότητά του διέθεσε προσωπικό για την καθαριότητα του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρειών.

Οι συμβάσεις ωστόσο έληξαν και το Νοσοκομείο θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία υπάγονται στην αρμοδιότητά του και στο δικό του χώρο ευθύνης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε χθες με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Ντόκο ζητώντας την τοποθέτηση μιας μόνιμης καθαρίστριας, καθώς αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει καμία.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Αλλά από το Δήμο ζητούνται ενέργειες στην πράξη «Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί χιλιάδες δημότες να μην έχει μια μόνιμη καθαρίστρια για να καθαρίζει τους χώρους σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο από την άποψη της υγιεινής.

Το ζήτημα αυτό μας απασχολεί εδώ και πολύ καιρό και πρέπει να δοθεί οριστικά μια λύση. Γιατί εκτός από το Κέντρο Υγείας, υπάρχουν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και τα περιφερειακά ιατρεία, όπου εργάζονται μόνιμοι γιατροί που εξυπηρετούν τον πληθυσμό και είναι φυσικό να θέλουν να τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής» τόνισε η κ. Λαΐτσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου