ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε ετοιμότητα για τα έκτακτα φαινόμενα

σε-ετοιμότητα-για-τα-έκτακτα-φαινόμεν-797454

Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων έκτακτων φαινομένων εμφανίζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ο οποίος στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει συνεργασία με άλλους φορείς και εθελοντές. Η συντήρηση των αγροτικών και δασικών δρόμων, ο καθαρισμός των χόρτων, η ενίσχυση του εξοπλισμού, η διαρκής ενημέρωση του κοινού, ώστε να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, είναι μερικές από τις ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει ο Δήμος.

Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου και παραβρέθηκαν εκτός της Δημάρχου κ. Λαΐτσου και των αντιδημάρχων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Δασαρχείου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο των ενεργειών αναφέρθηκε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με δικά του μηχανήματα προχωρά στη συντήρηση των αγροτικών- δασικών δρόμων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και συνεχίζει μέχρι να συντηρηθεί όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη τρία επιμέρους έργα που αφορούν συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου. Παράλληλα προχωρά η καταγραφή των ιδιωτικών βυτίων που εδρεύουν στον Δήμο και γίνεται συντήρηση όλων των πυροσβεστικών κρουνών. Η υπηρεσία πρασίνου έχει προχωρήσει στον καθαρισμό των χόρτων από τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους – αλσύλλια και συνεχίζει μέχρι των καθαρισμό όλων των κοινόχρηστων χώρων. Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου επιτηρούν και ενημερώνουν για τυχόν εναποθέσεις μπαζών , ώστε ο Δήμος να προχωρά άμεσα στον καθαρισμό τους. Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως είναι απαραίτητη η στάθμευση πυροσβεστικών μηχανημάτων καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο κατά την περίοδο των θερισμών σε τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χώρους της δημοτικής ενότητας Φερών και της δημοτικής ενότητας Κάρλας.

Ο εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός χωματουργικών μηχανημάτων του Δήμου κρίνεται επαρκής και κατάλληλος για την πρόληψη και την κάλυψη σε τυχόν ετοιμότητα που θα ορισθεί από την Πολιτική Προστασία και πάντα σε συνεργασία με τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο Δήμος έχει στη διάθεση του, δυο ισοπεδωτές γαιών, πέντε ημιφορτηγά ενός τόνου, δυο μηχανήματα πολλαπλής χρήσης, δυο φορτηγά 10t, ένα λεωφορείο και ένα mini bus.

Παρόλα αυτά θα διευκόλυνε το έργο του Δήμου η δυνατότητα παραχώρησης από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενός προωθητή γαιών (μπουλντόζα) για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ειδικότερα στις περιοχές όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς επίσης η δυνατότητα παραχώρησης ενός μηχανήματος κοπής χόρτων για τον καθαρισμό της φυτοκάλυψης σε θέσεις παράλληλα σε επαρχιακούς δρόμους.

Για τον μηχανολογικό εξοπλισμό ο Δήμος διαθέτει δυο υποβρύχιες αντλίες ηλεκτροκίνητες (παροχή 1/2΄), δυο βενζινοκίνητες αντλίες (παροχή 1΄), τέσσερα αλυσοπρίονα, δυο ηλεκτρογεννήτριες βενζινοκίνητες 220V και μια δεξαμενή 1 τόνου με αντλητικό συγκρότημα η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε ημιφορτηγό για την υποστήριξη των περιπολιών σε περίπτωση που έχουμε αυξημένη ετοιμότητα για πυρκαγιές.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα του Δήμου και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και φέτος με πνεύμα αγωνιστικότητας και κυρίως συνεργασίας θα επιτευχθεί το καλύτερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου