ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βιωματικές δράσεις μαθητών στο 3ο Δ.Σ. Κάρλας – Καναλίων

βιωματικές-δράσεις-μαθητών-στο-3ο-δ-σ-κ-798128

Εκπαιδευτική περιβαλλοντική εξόρμηση πραγματοποίησαν οι μαθητές της Δ’, της Ε’ και της Στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας-Καναλίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με στόχο την απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Τοπική Κοινότητα Κερασιάς και το Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας- Μαυροβουνίου- Κεφαλόβρυσου- Βελεστίνου, είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν σπόρους βελανιδιάς και να τους φυτέψουν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Καθοδηγούμενοι από το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, ανέλαβαν την περιποίηση των σπόρων που φυτεύτηκαν σε διαμορφωμένο χώρο στην κοινότητα Κερασιάς και σε χώρο του δημοτικού σχολείου Καναλίων, ώστε να μεταφυτευθούν στο φυσικό τους περιβάλλον την κατάλληλα εποχή.

Επίσης, πληροφορήθηκαν για τις βασικές απαιτήσεις του φυτού και την οικολογική του αξία. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής και ενημέρωση για το κερκινέζι –το γεράκι σύμβολο του θεσσαλικού κάμπου- μέσω φυλλαδίων που τους διατέθηκαν από το φορέα.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «οι παλιές μας …οι αυλόπορτες…», φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τις αυλόπορτες των σπιτιών της Ηπείρου. Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο της Ζαγορίσιας κατοικίας, την επιβλητική αυλόπορτα. Μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και την παράλληλη ενημέρωση από την κ. Τράκη Βασιλική, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να δουν φωτογραφίες, να συζητήσουν και να ακούσουν παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου