ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καθηλωμένα τα συμπληρωματικά έργα

καθηλωμένα-τα-συμπληρωματικά-έργα-713696

Καθηλωμένα τα συμπληρωματικά έργα για το αποχετευτικό δίκτυο Βελεστίνου, καταγγέλλει η ελάσσονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκα το Σεπτέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου. Ωστόσο από το Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή και προκειμένου να ολοκληρωθεί απόλυτα το έργο του αποχετευτικού δικτύου, έπρεπε να εκτελέσει τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης του Βελεστίνου, κάτι που όπως καταγγέλλεται δεν έχει γίνει.

Τα συμπληρωματικά έργα αφορούν αποχετευτικούς αγωγούς που αποχετεύουν στα νότια και νοτιοδυτικά του Βελεστίνου σε μήκος 201 μέτρα., αποχετευτικούς αγωγούς που αποχετεύουν τους κάθετους δρόμους νότια της οδού Αλ Παπάγου , συνολικού μήκους 238 μέτρα, επίσης στην οδό Ρήγα Φεραίου στη περιοχή του Πεζοδρόμου σε συνολικό μήκος 75 μέτρα. Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη πρέπει να κατασκευαστεί ο αποχετευτικός αγωγός που αποχετεύει την οδό Μαρίνου Αντύπα και του εγκάρσιους δρόμους μέχρι το ρέμα (συνολικό μήκος των αγωγών 360 μέτρα), αποχετευτικοί κλάδοι που αποχετεύουν περιοχές στον κεντρικό και δυτικό τομέα του Βελεστίνου (συνολικό μήκος 664 μέτρα), αποχετευτικός αγωγός που αποχετεύει την οδό Εθν. Αντιστάσεως και εκατέρωθεν περιοχή (συνολικό μήκος 383 μέτρα) και τέλος κλάδους που αποχετεύουν περιοχές ανατολικά του κεντρικού ρέματος του Βελεστίνου καθώς και προέκταση του αγωγού για να αποχετευτεί ο συνοικισμός αξιωματικών του ΠΕΒ (συνολικό μήκος αποχετευτικών κλάδων 1042 μέτρα).

«Ως δημοτική παράταξη- αναφέρει ο κ. Νασίκας σε ανακοίνωσή του- ζητάμε από την δημοτική αρχή, η οποία μας έχει απογοητεύσει για μια ακόμη φορά, αφού σε καμία ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα, να δρομολογήσει την εκτέλεση των συμπληρωματικών έργων της αποχέτευσης του Βελεστίνου.

Η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης είναι τεράστιας σημασίας έργο που στόχο έχει να καλύψει την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Βελεστίνου και την προστασία από την ανεξέλεγκτη χρήση σηπτικών δεξαμενών (βόθρων).

Με την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων θα εξοικονομηθούν υδάτινοι πόροι διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου