ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκίνησε η σύνδεση με το αποχετευτικό

ξεκίνησε-η-σύνδεση-με-το-αποχετευτικό-715846

Το δίκτυο αποχέτευσης λειτουργεί κανονικά με όφελος για το περιβάλλον

Γύρω στις 50 οικίες έχουν συνδεθεί μέχρι στιγμής με το αποχετευτικό δίκτυο στο Βελεστίνο, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν και άλλες. Το δίκτυο αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής Βελεστίνου λειτουργεί κανονικά και έχει συνδεθεί με το Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου για τη διάθεση των λυμάτων, ενώ στο προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ως ένα έργο που αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο της περιβαλλοντικής προστασίας και της καθημερινότητας των δημοτών, χαρακτηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και της Χλόης.

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα το έργο είναι λειτουργικό και τα οφέλη του μπορεί να τα εισπράξει ήδη η τοπική κοινωνία. Στη ΔΕΥΑΡΦ συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων από κατοίκους και επαγγελματίες που θέλουν να συνδέσουν τις οικίες και τις επιχειρήσεις τους με το δίκτυο αποχέτευσης.

Η ΔΕΥΑΡΦ πριν μερικούς μήνες είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει για το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, απόφαση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο της αποχέτευσης είναι υποχρεωτικό για όλους τους δημότες, όπου υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, μπορεί να αποπληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια και θα ανέρχεται στα 600 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε χωριστή παροχή ύδρευσης που υπάρχει σε μια οικοδομή και 200 ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε όροφο της ίδιας οικίας με μία παροχή ύδρευσης.

Επίσης, το τέλος αποχέτευσης θα χρεώνεται σε όσους καταναλωτές θα συνδεθούν και θα είναι κλιμακωτό:

0-30 κυβικά νερού 70% επί της τιμής του καταναλισκόμενου ύδατος, 31-70 κυβικά νερού 60% επί της τιμής του καταναλισκόμενου ύδατος, 71-9999 κυβικά νερού 30% επί της τιμής του καταναλισκόμενου ύδατος. Υπολογίζεται πως πάνω από 50 οικίες έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και πλέον έχουν απεξαρτηθεί από άλλες παραδοσιακές μεθόδους διάθεσης των αστικών λυμάτων.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή εντός ημερών θα συνδεθούν ακόμη περισσότερες οικίες, ενώ το ενδιαφέρον είναι έντονο. «Το δίκτυο αποχέτευσης Βελεστίνου και Χλόης είναι πλέον λειτουργικό και θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Γι’ αυτό και είναι ωφέλιμο να συνδεθούν όλες οι οικίες με το δίκτυο, καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά. Και ήδη η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει θετικά το όλο ζήτημα, καθώς δημιουργούνται σύγχρονες δομές διαχείρισης των αστικών λυμάτων, χωρίς να επιβαρύνεται ο τόπος και το περιβάλλον» σημείωσε για το θέμα η δήμαρχος Ελένη Λαίτσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου