ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρήγας Φεραίος: Πραγματικότητα το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων

ρήγας-φεραίος-πραγματικότητα-το-περι-4172

Σε φάση υλοποίησης περνά το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας της υπογραφής σύμβασης κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 413.000 ευρώ. «Με το έργο αυτό μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες σημερινές συνθήκες λειτουργίας του υπάρχοντος Περιφερειακού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Η συνολική του επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 190 τ.μ. το οποίο πρόκειται να είναι σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Θα αποτελείται από τρία επίπεδα και περιλαμβάνει υπόγειο βοηθητικό χώρο, χώρους αναμονής, εξεταστήριο και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, με κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και αναδόχου είναι 222.365,62 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου