ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρήγας Φεραίος:Το άγαλμα της νίκης στο Ριζόμυλο

ρήγας-φεραίοςτο-άγαλμα-της-νίκης-στο-ρ-12854

Το άγαλμα της νίκης, ένα ξεχωριστό γλυπτό, ύψους περίπου δύο μέτρων, θα τοποθετηθεί σε λίγους μήνες στην είσοδο του Ριζομύλου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου να τιμήσει τους ανθρώπους που στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής θυσιάστηκαν στον αγώνα της εθνικής αντίστασης.

Ο Ριζόμυλος είναι μία από τις περιοχές της Μαγνησίας που δέχθηκε την ανηλεή επίθεση των Γερμανών κατακτητών θρηνώντας θύματα για την αντιστασιακή τους δράση. Έχει χαρακτηριστεί μαρτυρικό χωριό με το προεδρικό Διάταγμα 99/2000 για την μεγάλη του προσφορά στην Εθνική Αντίσταση 1941-1944 κατά των Γερμανοϊταλικών κατακτητών, καθώς κάηκε τρείς φορές και είχε 30 νεκρούς κατά την διάρκεια των ετών 1941-1944, συνέπεια της Αντιστασιακής δράσης των Ριζομυλιωτών.

Χαραγμένη στη μνήμη των κατοίκων έχει μείνει η 23η Μαρτίου 1943, όπου οι κατακτητές εισήλθαν στο χωριό και σκότωσαν, όσους κατοίκους βρήκαν, ενώ έκαψαν όλο το χωριό.«Η προσφορά του Ριζόμυλου στην εθνική αντίσταση είναι πολύ μεγάλη και ο Δήμος θέλει να αποτίσει ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για τον αγώνα κατά της απελευθέρωσης από το Γερμανό και Ιταλό κατακτητή» τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, το συγκεκριμένο μνημείο αναμένεται να το παραδωθεί μετά από δύο με τρεις μήνες.

Στο γήπεδο της Κερασιάς

Παράλληλα κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου μετέβη χθες στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κερασιάς για να προχωρήσει με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν μετά την κλοπή από άγνωστους που σημειώθηκε πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες.Οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου