ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δενδροφυτεύσεις ξεκίνησαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

δενδροφυτεύσεις-ξεκίνησαν-στο-δήμο-ρ-22723

Με κεντρικό σύνθημα «Υιοθετώ το δένδρο της γειτονιάς μου» ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε την δενδροφύτευση σε σχολικούς και κοινόχρηστους χώρους στο πλαίσιο αναβάθμισης του αστικού χώρου και εμπέδωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές αλλά και στους κατοίκους.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε πριν μερικές σύσκεψη μεταξύ της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου, περιβαλλοντολόγων και στελεχών της Υπηρεσίας Πρασίνου, όπου καθορίστηκε το πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων.

Ο Δήμος ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με σχολεία τα οποία ξεκίνησαν να κάνουν δενδροφυτεύσεις στους αύλειους χώρους μέσα από την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Μάλιστα η συμμετοχή των μαθητών είναι μεγάλη και ενθουσιώδης.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχώρησε στην προμήθεια 200 δένδρων σε πρώτη φάση τα οποία διατέθηκαν σε σχολεία, όπως στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Καναλίων, αλλά και στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου το οποίο υλοποιεί περιβαλλοντικό πρόγραμμα για γειτονικό αλσύλλιο.

Με τη βοήθεια των υπηρεσιακών στελεχών και τη συνεργασία με τους καθηγητές οι μαθητές προχωρούν στη φύτευση των δένδρων, ομορφαίνοντας και εμπλουτίζοντας με πράσινο τους αύλειους χώρους.

Οι δράσεις θα επεκταθούν και σε άλλα σχολεία, ενώ θα γίνουν δενδροφυτεύσεις και σε κοινόχρηστους χώρους των διαφόρων δημοτικών διαμερισμάτων, προκειμένου να αναβαθμιστεί το αστικό πράσινο. Μαθητές και κάτοικοι θα μπορούν μάλιστα να προχωρούν στην «υιοθεσία» των δένδρων για να τα φροντίζουν και να τα περιποιούνται προασπίζοντας έτσι τους «πνεύμονες» πρασίνου εντός των αστικών χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει προγραμματίσει την προμήθεια ακόμη 300 καλλωπιστικών δένδρων που θα φυτευτούν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα.

Στο Δήμο μέσω της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί έγινε χαρτογράφηση όλων των σημείων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης με δενδροφύτευση και ουσιαστικά έχουν αποτυπωθεί οι χώροι.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στην περιοχή είχαν να γίνουν αρκετά χρόνια και για αυτό η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια

Η κ. Ελένη Λαΐτσου με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπογράμμισε πως «η ενίσχυση του αστικού πρασίνου για λόγους περιβαλλοντικούς, αισθητικούς και λειτουργικούς είναι άμεση ανάγκη. Το σύνθημά μας είναι «υιοθετώ το δένδρο της γειτονιάς μου», ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης. Γιατί η ενίσχυση του αστικού πρασίνου είναι η καλύτερη «επένδυση» στην αναβάθμιση της καθημερινότητας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου