ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θέλουν το Λύκειο στα Κανάλια

θέλουν-το-λύκειο-στα-κανάλια-39209

Την ενεργοποίηση των αρμόδιων εκπαιδευτικών και των άλλων φορέων αλλά και των βουλευτών, προκειμένου το Γενικό Λύκειο Καναλίων να συνεχίσει να λειτουργεί και τα επόμενα χρόνια, ζητεί με επιστολή του ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Στην επιστολή τονίζεται πως «δεδομένων των νέων σεναρίων για συγχωνεύσεις αλλά και του γεγονότος ότι βρισκόμαστε πλέον στη μέση της σχολικής χρονιάς και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τη λειτουργία του Λυκείου και την ερχόμενη σχολική χρονιά, είναι φυσικό η αγωνία και ο προβληματισμός να κυριαρχούν ξανά στην τοπική κοινωνία.”

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή μια ενδεχόμενη κατάργηση του Λυκείου, θα προκαλούσε μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς οι μαθητές θα αναγκάζονταν να διανύσουν μια απόσταση από 30 μέχρι και 60 λεπτά για να φτάσουν στο πλησιέστερο σχολείο και ενώ την ίδια στιγμή το Λύκειο διαθέτει σύγχρονο και άνετο διδακτήριο στο οποίο στεγάζεται εδώ και χρόνια.

Επιπλέον το Λύκειο αποτελεί κυψέλη δημιουργίας και πνευματικής έκφρασης για τους μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω των οποίων γνωρίζουν και ευαισθητοποιούνται περισσότερο για τον τόπο τους, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτει, μαθαίνουν να συνεργάζονται σε διάφορες δράσεις και να λαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ακόμη το Λύκειο αποτελεί κριτήριο για την παραμονή μιας οικογένειας στην περιοχή και τη μη μετακίνησή της στο Βόλο ή κάποιο άλλο μεγάλο αστικό κέντρο.

Ο Δήμος επανέρχεται και ζητά από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους βουλευτές να ενεργοποιηθούν και να παρέμβουν όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Καναλίων και να αποσοβηθεί έτσι ένα μεγάλο πλήγμα για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Χρειάζεται επιτέλους όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λαΐτσου να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον του σχολείου εδώ και δύο χρόνια στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

«Κάθε σχολείο που κλείνει, ανοίγει και μια φυλακή» λένε οι αρμόδιοι και εμείς θα αγωνιστούμε σθεναρά, προκειμένου το Γενικό Λύκειο Καναλίων να συνεχίσει να προσφέρει γνώση, παιδεία και μόρφωση» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου