ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αυτοπροτάθηκε και… εκλέχθηκε!

αυτοπροτάθηκε-και-εκλέχθηκε-54315

O Mπάμπης Αραμπατζής, όπως έγραψε την Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, εκλέχτηκε χθες ομόφωνα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου. Στην ίδια συνεδρίαση εκλέχτηκαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Χαρ. Αραμπατζής, αντιπρόεδρος ο κ. Δημ. Παλληκάρης και γραμματέας ο κ. Τρ. Γκογκινούδης.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι κ.κ. Νίκος Μπομπότης, Γιάννης Μπατζιάκας, Θεοχάρης Σεσκλιώτης και Θανάσης Χρισταντώνης από την ομάδα πλειοψηφίας, ο κ. Ευ. Παρσάς από την ομάδα μείζονος μειοψηφίας και ο κ. Δημ. Νασίκας από την ομάδα ελάσσονος μειοψηφίας.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την ομάδα πλειοψηφίας εκλέχθηκαν οι κ.κ. Δημ. Μαργαριτόπουλος, Αθ. Μπατζιάκας, Αθ. Χρισταντώνης και Γιωρ. Κουκότσικας, ενώ από την ομάδα μειοψηφίας εξελέγη ο κ. Δημήτρης Παλληκάρης και ο κ. Τρ. Γκογκινούδης από την ελάσσονα ομάδα μειοψηφίας.

Η εκλογή του Μπάμπη Αραμπατζή «συνιστά» για τη δημοτική πλειοψηφία ανατροπή των συσχετισμών, καθώς δεν προτάθηκε ως πρώτη επιλογή της δημάρχου Ελένης Λαΐτσου.

Στη συνεδρίαση μάλιστα που προηγήθηκε της πλειοψηφίας η κ. Λαΐτσου δέχτηκε μομφή από τον πρώην Αντιδήμαρχο Μπάμπη Πάσχο, ο οποίος την επέκρινε διότι δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση για τον πρόεδρο και έθεσε το «δίλημμα» στη δημοτική ομάδα, προτείνοντας ψηφοφορία μεταξύ των κ.κ. Αραμπατζή και Γ. Μπατζιάκα. Ο κ. Πάσχος μάλιστα φέρεται να επεσήμανε προς τη Δήμαρχο: «Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δήμαρχος να μην έχει συγκεκριμένη πρόταση. Δεν γίνονται αυτά. Εγώ θα ψηφίσω… και τους δύο, όπερ και έγινε καθώς στην εσωτερική ψηφοφορία βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια που είχαν αναγράψει και τα δύο ονόματα των υποψηφίων», που φυσικά κρίθηκαν άκυρα.
Κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών προχθές η Δήμαρχος δέχτηκε τα πυρά και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρ. Παπαρούνα που υπερψήφισε τον κ. Αραμπατζή, αν και αναφερόμενος στην κ. Λαΐτσου τόνισε: «Ψηφίζω τον κ. Αραμπατζή, διότι στο πρόσωπό του δεν εκφράζεται η Δημοτική Αρχή. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ήταν άλλωστε πρόταση της κ. Λαΐτσου. Η Δήμαρχος σύρθηκε σε μία διαδικασία που την προκάλεσε η ίδια, διότι δεν είχε σαφή πρόταση και είναι πασιφανές ότι υπέστη σοβαρή πολιτική ήττα. Πρώτον γιατί δεν ήθελε τον κ. Αραμπατζή στην προεδρία και δεύτερον διότι αναγκάστηκε να τον δεχτεί έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά καταγράφεται η αδυναμία της Δημάρχου να διοικήσει» σημείωσε ο κ. Παπαρούνας για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο της κ. Δημάρχου: «Ο κ. Παπαρούνας προσπαθεί να μεταφέρει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις συζητήσεις… του καφενείου…» .
Στην αρχή της συνεδρίασης πάντως η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου αναφέρθηκε στην πορεία του Δήμου τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, λέγοντας -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα και ανατρεπτικά για τη χώρα μας λόγω της λαίλαπας της οικονομικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε στο δικό μας Δήμο να σταθεροποιήσουμε την οικονομική κατάσταση και να ξεκινήσουμε έργα μικρά και μεγάλα, σε αντίθεση με την ύφεση και τη στασιμότητα που υπάρχει. Και όλα αυτά έγιναν με τη συνεχή προσπάθεια όλων των αιρετών της ομάδας πλειοψηφίας, αλλά και των αιρετών των μειοψηφιών, όπου παρά τις διαφωνίες και τις αντεγκλήσεις που υπήρχαν κατά καιρούς, επιχειρήθηκε να κρατηθεί μια αρμονική στάση προς όφελος του Δήμου και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα».

Ακολούθως ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τις υπηρεσίας που παρείχε, σημειώνοντας πως με την ευπρέπεια και τη σύνεση που τον διακρίνουν και γνωρίζοντας τον σεβασμό των παρισταμένων, κατάφερε και κράτησε υψηλό το επίπεδο του Δ.Σ.

Για το νέο πρόεδρο πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αραμπατζή τόνισε: «Πιστεύουμε ότι με τις αντιλήψεις και τις αρχές που τον διακρίνουν θα συνεχίσει επάξια το έργο του απερχόμενου προέδρου».
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου