ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργο μεταφοράς νερού

εργο-μεταφοράς-νερού-54380
Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο μεταφοράς νερού από υπάρχουσα δεξαμενή στη θέση «Εικοσάρια» προς το Δημοτικό Διαμέρισμα Στεφανοβικείου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ενέκρινε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 455.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «είναι ένα έργο σημαντικό που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Στεφανοβικείου. Στόχος μας είναι να λύσουμε το χρόνιο, σοβαρό, ποιοτικό πρόβλημα του νερού στην περιοχή, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων χρωμίου, αρσενικού, σιδήρου και μαγγανίου που διαπιστώθηκαν στις υφιστάμενες γεωτρήσεις, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την απαγόρευση υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος».
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υδρευτικού δικτύου υπό πίεση, το οποίο θα εξυπηρετεί το Στεφανοβίκειο και αποτελείται από έναν αγωγό μεταφοράς ποιοτικού νερού μήκους 7.551,19 μέτρων από την υφιστάμενη δεξαμενή χωρητικότητας 660 m3 που βρίσκεται στη θέση «Εικοσάρια».
Το έργο θα λύσει χρόνια υδρευτικά προβλήματα της περιοχής του Στεφανοβικείου, καθώς θα εξασφαλίσει νερό καλής ποιότητας για όλους τους κατοίκους και τις χρήσεις του, με ποιότητα υδάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των σχετικών Οργανισμών Υγείας, χωρίς διακοπές, σε επαρκή πίεση.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με Κύριο του έργου τη Δ.Ε.Υ.Α. Ρήγα Φεραίου.
Εντός μηνός η δημοπρασία
Με αφορμή την ένταξη του αγωγού ύδρευσης Στεφανοβικείου στο ΕΣΠΑ η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου τόνισε τα εξής: «Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη της ένταξης του έργου αγωγού μεταφοράς νερού στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας). Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός πολύχρονου ζητήματος που ταλανίζει την τοπική κοινωνία του Στεφανοβικείου. Ως Δημοτική Αρχή άμεσα ενεργοποιηθήκαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος και είμαστε ικανοποιημένοι που αποδίδουν οι προσπάθειές μας έχοντας βέβαια και την ενεργό στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πλέον εντός μηνός προγραμματίζουμε να γίνει η δημοπρασία του έργου, ώστε σε μερικούς μήνες να έχει κατασκευαστεί ο αγωγός μεταφοράς του νερού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου