ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Στέγη» για τους πολιτιστικούς συλλόγους στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

στέγη-για-τους-πολιτιστικούς-συλλό-57237

Σε ενέργειες για την καλύτερη ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο οποίος σε μια πρώτη φάση παραχωρεί χώρους για τη διενέργεια των δραστηριοτήτων τους.

Το ζήτημα της στέγασης των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ρήγα Φεραίου συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εξετάστηκαν τα θέματα του Αερινού και του Μικρού Περιβολακίου.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που και τελικά εγκρίθηκε ήταν να αξιοποιηθούν οι χώροι των σχολικών διδακτηρίων που δεν λειτουργούν.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποφασίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού παραχωρείται δωρεάν η αίθουσα εκδηλώσεων και ο αύλειος χώρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φερών – Αερινού για την εκμάθηση παραδοσιακών χωρών. Επίσης αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου του Νηπιαγωγείου Μικρού Περιβολακίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρού Περιβολακίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκγύμνασης των νέων.

Η παραχώρηση χρήσης των χώρων αυτών έγινε για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο μεταξύ σήμερα θα γίνει η διαμονή τροφίμων μέσω προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κερασιά, ενώ ακολουθούν τα Κανάλια.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να γίνει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και η προμήθεια των ποσοτήτων της φέτας τυριού, ώστε να μοιραστεί στους δικαιούχους.

Τέλος την Κυριακή 6 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δημαιρεσίες με την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα προχωρεί κανονικά η διάθεση καυσόξυλων στους κατοίκους των Καναλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου