ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκριση μελέτης ανάπλασης του Πολύκεντρου Αερινού

εγκριση-μελέτης-ανάπλασης-του-πολύκε-58039

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου η μελέτη για ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο Πολύκεντρο Αερινού που αφορά στην αξιοποίηση ενός μεγάλου χώρου που θα αναβαθμίσει το δημοτικό διαμέρισμα, δίνοντας διέξοδο για διάφορες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε εδώ και καιρό μια προσπάθεια για ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου που περιβάλλει το Πολύκεντρο στο Αερινό, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους στο πλαίσιο της αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και δημιουργίας ζωνών αναψυχής για μικρούς και μεγάλους εντός των οικισμών.

Στο Αερινό έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια ένα κτήριο με μεγάλο περιβάλλοντα χώρο το οποίο δεν έχει λειτουργήσει, ώστε να αποδώσει τα οφέλη στην τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία της εκπόνησης της μελέτης για τον περιβάλλοντα χώρο. Στόχος του Δήμου είναι μέσα από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έκτασης ακόμη και τριών στρεμμάτων, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε η όλη υποδομή να αποκτήσει για πρώτη φορά λειτουργικότητα και ζωντάνια.

Πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση του χώρου που περιβάλλει το Πολύκεντρο και πλέον παραδόθηκε στη Δημοτική Αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε πριν μερικές ημέρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε η μελέτη και αποφασίστηκε να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος.

Τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, διαμόρφωση πρασίνου, φύτευση δένδρων και φυτών, εγκατάσταση φωτισμού, είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στη μελέτη.

Η μελέτη κατατέθηκε προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με ευρωπαϊκούς πόρους που σχετίζεται με την αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πολύ κοντά στο Πολύκεντρο βρίσκεται και ο σιδηροδρομικός σταθμός του τρένου, όπου μέσα από την αλληλόδραση των δύο χώρων είναι εφικτή η ανάπτυξη περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι το Πολύκεντρο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή του Αερινού το οποίο εδώ και χρόνια ήταν κλειστό, ανενεργό. Με την εκπόνηση της μελέτης έχει κατατεθεί και πρόταση για να εξασφαλιστούν πόροι προκειμένου να γίνει το έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου