ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Περιφερειακός στο Στεφανοβίκειο

περιφερειακός-στο-στεφανοβίκειο-72266

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου στην περιοχή του Στεφανοβικείου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ο περιφερειακός δρόμος κατασκευάζεται από την πλευρά του Στεφανοβικείου προς την περιοχή της Λάρισας, έχει μήκος 1.700 μέτρα και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους για την καλύτερη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων και την είσοδο – έξοδο προς το επαρχιακό οδικό δίκτυο Βόλου – Λάρισας. Παράλληλα θα διευκολύνει την οδική πρόσβαση των εργαζομένων στο στρατόπεδο Ελικοπτέρων, ενώ θα δημιουργηθούν και συνθήκες αποφόρτισης του κέντρου της κωμόπολης.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαργαρίτης Μπαρτζιάλης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό το έργο θα πρέπει να παραδοθεί από τον εργολάβο το Μάιο του 2013.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό που υλοποιείται ένα τόσο σημαντικό έργο για την καθημερινότητα των δημοτών και μάλιστα στη χειρότερη οικονομική περίοδο. Εντούτοις αντλήσαμε τους πόρους ως Δήμος και προωθούμε την παρέμβαση η οποία αποτελούσε και χρόνιο αίτημα των κατοίκων» σημείωσε ο κ. Μπαρτζιάλης.

Παράλληλα από το Δήμο έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες και για την κατασκευή του δεύτερου περιφερειακού δρόμου του Στεφανοβικείου από την πλευρά προς Βόλο.

Ο κ. Μπαρτζιάλης χθες έκανε αναφορά και στο θέμα της πολιτικής προστασίας και της ετοιμότητας του Δήμου για την αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών φαινομένων, καθώς έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα που διαθέτουμε και το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο. Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες για οποιαδήποτε παρέμβαση, ενώ είμαστε σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Αναφορικά με το θέμα της αγροτικής οδοποιίας ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως οι παρεμβάσεις σε αυτόν τον τομέα συνεχίζονται όλο το χρόνο. Μάλιστα αυτή την περίοδο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ποιμνιοστάσια, αλλά και στον καθαρισμό των δρόμων για την εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών, ενώ τα γκρέιντερ κάνουν παρεμβάσεις στο Βένετο, την Κερασιά και το Μικρό Περιβολάκι.
Τέλος χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Λαΐτσου συναντήθηκε στο Βελεστίνο με το διευθυντή του ΟΕΚ στο Βόλο κ. Τόπα για το θέμα των Εργατικών Κατοικιών, αλλά και την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων στις Εργατικές Κατοικίες στο πλαίσιο εργολαβίας που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη της παράδοσης των κατοικιών στους δικαιούχους, όσο το δυνατόν συντομότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου