ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνεργασία Δήμου Ρήγα Φεραίου – 304 ΠΕ

συνεργασία-δήμου-ρήγα-φεραίου-304-πε-77006

Με το Διοικητή του 304 ΠΕΒ κ. Βιτετζάκη συναντήθηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της στρατιωτικής μονάδας σε διάφορους τομείς, όπως η πολιτική προστασία και οι παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας.

Ουσιαστικά ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς ο κ. Βιτετζάκης ανέλαβε διοικητής στο στρατόπεδο αρμάτων πριν λίγο διάστημα, ενώ από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η διάθεση για συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, όπως έδειξε και η περίπτωση της κατασκευής του συγκοινωνιακού κόμβου του Βελεστίνου, όπου υπήρξε σύμπλευση των αρμόδιων Υπουργείων για την έναρξη ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου και το οποίο μάλιστα χρόνιζε.

Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της πολιτικής προστασίας είναι ένας από τους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστική συνεργασία, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που κατά καιρούς παρουσιάζονται απαιτούν τη συστράτευση σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να αποτραπούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους κατοίκους αλλά και τις περιουσίες τους. Και σε αυτό το κομμάτι το στρατόπεδο μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα του συγκροτήματος με κατοικίες που διατηρεί το 304 ΠΕΒ στην περιοχή του Βελεστίνου για τη διαμονή των στρατιωτικών. Η Δήμαρχος υπογράμμισε πως γίνονται συστηματικά προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχουν οι κατάλληλες υπηρεσίες και υποδομές στην καθαριότητα και το φωτισμό στο συγκεκριμένο συγκρότημα και ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στο 304 ΠΕΒ και διαμένουν στην περιοχή του δήμου.

Επίσης επεσήμανε ότι υπάρχει διαρκής στήριξη από το Δήμο στο στρατόπεδο μέσα από παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, την καθαριότητα, την ύδρευση, ενώ στη συζήτηση τέθηκε η προοπτική διάθεσης από το 304 ΠΕΒ κάποιων διαμερισμάτων του συγκροτήματος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της φιλοξενίας προσκεκλημένων.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής εκτιμάται ότι θα ήταν πολύ θετικό να διατεθούν κάποια διαμερίσματα στο Δήμο και είναι σύμφωνη με αυτή την προοπτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου