Ενδιαφέρον για την επιδοτούμενη κατάρτιση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-04, 14:34:07
Ενδιαφέρον για την επιδοτούμενη  κατάρτιση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στις 102 ανέρχονται οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για τις 30 επιδοτούμενες  θέσεις κατάρτισης και ένταξης στην αγορά εργασίας που προσφέρονται μέσω του προγράμματος ΤΟΠ-ΕΚΟ. Η εκπαίδευση των ανέργων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου. Παράλληλα εγκρίθηκαν στο Δήμο και τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ, όπου δημιουργούνται επιπλέον 25 νέες θέσεις εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνει και την επιδότηση. 

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς - Μουρεσίου καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο ευρωπαϊκό έργο ΤΟΠ-ΕΚΟ το οποίο συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πράσινη ΕΚΟνομία θα αναλάβει την επιλογή των υποψηφίων βάσει κριτηρίων, την κατάρτιση και την εκπαίδευση των ατόμων.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα καταρτιστούν 30 άτομα σε δύο τομείς, 1) τις τοπικές παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες και 2) τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Το κάθε πρόγραμμα θα έχει χρόνο κατάρτισης 135 ώρες με τη μία ώρα να επιδοτείται με έξι ευρώ. 

Για το πρόγραμμα ΤΟΠ-ΕΚΟ υπήρξε τελικά μεγάλο ενδιαφέρον από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία κατατέθηκαν συνολικά 102 αιτήσεις και οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 30 προσφερόμενες θέσεις. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πράσινη ΕΚΟνομία θα προχωρήσει στην επιλογή των υποψηφίων για να τους καταρτίσει. Η κατάρτιση θα γίνει στο Βελεστίνο. Η έναρξη των σεμιναρίων προγραμματίζεται για τις αρχές Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=