ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προς αξιοποίηση του δάσους της Κερασιάς

προς-αξιοποίηση-του-δάσους-της-κερασι-86269

Τη δημοπράτηση της διαχειριστικής μελέτης του δάσους της Κερασιάς αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου η οποία συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Η δημοπράτηση της μελέτης αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε και στον «καθορισμό όρων δημοπράτησης για την εκτέλεση της διαχειριστικής μελέτης του δάσους της Κερασιάς».
Τελικά, όπως αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, καθορίστηκαν και εγκρίθηκαν οι όροι για να δημοπρατηθεί η διαχειριστική μελέτη του δάσους της Κερασιάς το οποίο έχει μεγάλη έκταση και πυκνή βλάστηση. Ο προϋπολογισμός της μελέτης θα ανέλθει γύρω στα 60.000 ευρώ.

Στόχος της όλης διαδικασίας είναι η καλύτερη αξιοποίηση και προστασία του δάσους στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

«Με τη διαχειριστική μελέτη θα έχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο για την όσο πιο προσεκτική και ουσιαστική περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική διαχείριση του δάσους της Κερασιάς. Ήδη φέτος για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει η υλοτόμηση μετά από υπόδειξη συγκεκριμένων σημείων από το Δασαρχείο Βόλου, ώστε τα ξύλα να δοθούν σε πολύ ελκυστική τιμή στις δεκάδες οικογένειες της περιοχής που έχουν ενδιαφερθεί. Επομένως το δάσος μπορεί να αξιοποιηθεί και για κοινωνικούς σκοπούς» υπογράμμισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου