ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πτυχία στους απόφοιτους χειριστές ελικοπτέρων

πτυχία-στους-απόφοιτους-χειριστές-ελ-87872
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η τελετή παράδοσης πτυχίων και διακριτικών στους απόφοιτους χειριστές ελικοπτέρων της 26ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υπαξιωματικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Αεροπορίας Στρατού της 1ης ΤΑΞΑΣ. Μάλιστα τα πτυχία απένειμε σε ειδική τελετή στο Α/Δ Στεφανοβικείου, όπου εδρεύει η Σχολή Αεροπορίας Στρατού, ο Α΄ Υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ταμουρίδης Νικόλαος.
Συγκεκριμένα 16 μόνιμοι λοχίες της Αεροπορίας Στρατού ολοκλήρωσαν με επιτυχία της εκπαίδευσή τους, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, και της περασμένη Παρασκευή παρέλαβαν τα πτυχία τους καθώς και τα διακριτικά χειριστών, παρουσία του διοικητή της ΤΑΞΑΣ, ταξιάρχου Βασίλη Δήμου και του διοικητή της Σχολής, συνταγματάρχη Αθανάσιου Τσιλικούδη.
Ο σκοπός της Αεροπορίας Στρατού είναι να εκπαιδεύσει αξιωματικούς και μόνιμους υπαξιωματικούς στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση του Όπλου της ΑΣ, όπως παράλληλα και να παρέχει βασικές επιτελικές γνώσεις ώστε να καταστούν ικανοί να εκτελούν τα αντίστοιχα με το βαθμό και τα καθήκοντα.
Μάλιστα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Σχολή για τη διεξαγωγή της πτητικής εκπαίδευσης των υποψηφίων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού είναι 20 εκπαιδευτικά ελικόπτερα τύπου ΝΗ-300, 10 UH-1/AB 205, καθώς και ένας μικρός αριθμός εμβολοφόρων αεροπλάνων U-17 A&B. Στη δύναμη της είναι επίσης ενταγμένα δύο AB 205 jetRanger II, τα οποία όμως δεν αξιοποιούνται για σκοπούς εκπαίδευσης.
Τέλος να σημειωθεί ότι τόσο κατά τη διάρκεια του προκεχωρημένου, όσο και του σταδίου τακτικής, κάθε εκπαιδευόμενος πετά 15 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση διοπτρών νυχτερινής όρασης προκειμένου να εξοικειωθεί.
Στην τελετή παρευρέθηκαν θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, Διοικητές Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, καθώς και συγγενείς των νέων χειριστών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου