ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόσω ολοταχώς… για αιολικό πάρκο

πρόσω-ολοταχώς-για-αιολικό-πάρκο-89062

Για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή της Κοκκίνας ενδιαφέρεται ιδιωτική εταιρία, ενώ πριν λίγες ημέρες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου με υψηλόβαθμα στελέχη από την πλευρά των επενδυτών, όπου έγινε η ενημέρωση για το υπό εξέλιξη επενδυτικό σχέδιο.

Η εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει προχωρήσει αρκετά τις ενέργειες που απαιτούνται για την έκδοση όλων των αδειών και την έναρξη της επένδυσης, ενώ έχει καταμετρήσει και το αιολικό δυναμικό για την παραγωγή ενέργειας, τα αποτελέσματα του οποίου κρίθηκαν ικανοποιητικά. Για την ολοκλήρωση της επένδυσης απαιτείται η έγκριση όλων των αρμόδιων φορέων, καθώς θα πρέπει να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Μάλιστα στη συνάντηση διαπιστώθηκε πως ελάχιστα απομένουν για την έναρξη των τελικών ενεργειών υλοποίησης της επένδυσης.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών για την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής μέσα από την αξιοποίηση των πλούσιων φυσικών πόρων και το συνδυασμό με την αειφόρο ανάπτυξη, δηλαδή δίχως να επιβαρύνεται το περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Την ενέργεια που θα αντλεί από το αιολικό πάρκο η εταιρεία, θα την προωθεί στους αρμόδιους φορείς, ενώ οφέλη θα υπάρξουν και για το Δήμο.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με αφορμή τη συνάντηση που έγινε τόνισε «Κάναμε μια παραγωγική συζήτηση μέσω της οποίας ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις της και το επενδυτικό της σχέδιο που κινείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μάλιστα διαπιστώθηκε πως η εταιρεία έχει προχωρήσει και διεκπεραιώσει πολλά από τα διαδικαστικά στάδια λαμβάνοντας και τις σχετικές άδειες. Σύμφωνα με όσα μας τονίστηκαν δεν αποκλείεται ακόμη και σε ένα χρόνο, και εφόσον υπάρξουν όλες οι άδειες, να έχει ξεκινήσει η λειτουργία του αιολικού πάρκου αποδίδοντας περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ θα δημιουργηθούν και ευνοϊκές συνθήκες και για τα οικονομικά του Δήμου, αφού θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα. Εμείς ως Δήμος θα αξιολογήσουμε το ενδιαφέρον της εταιρίας και θα αποφανθούμε έχοντας επικοινωνία με τους άλλους τοπικούς φορείς. Βέβαια σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που ζούμε, ως Δήμος είμαστε ανοικτοί στην προοπτική των επενδύσεων, πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για το τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που διασφαλίζει το χαρακτήρα της βιώσιμης ανάπτυξης ενός τόπου».

Σημειώνεται πως πριν λίγο καιρό εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΑΠΕ για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή του Ριζομύλου. Σε πρώτη φάση η εταιρία προσανατολίζεται στην εγκατάσταση ανεμολογικών ιστών για την καταμέτρηση του αιολικού δυναμικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου