ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης και το Μουσείο Καναλίων

ολοκληρώθηκε-στο-κέντρο-πληροφόρηση-93783

Ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου τα δύο έργα, το Κέντρο Πληροφόρησης στην περιοχή του Στεφανοβικείου και το Μουσείο για την Κάρλα στην περιοχή των Καναλίων. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων ζητά την παραχώρηση αυτών των δύο νέων δομών στο Δήμο, προκειμένου να τα αξιοποιήσει.

Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου είχε πρόσφατα επικοινωνία με τον εργολάβο των δύο έργων ο οποίος και την ενημέρωσε για την αποπεράτωση των εργασιών.

Το ζήτημα για το Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι πλέον η αξιοποίηση του Κέντρου Πληροφόρησης και του Μουσείου Καναλίων για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών, αλλά και την ανάδειξη της πολιτικής και οικονομικής παράδοσης που συνδέεται με τη λίμνη.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος απέστειλε επιστολή προς το υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας την ανάγκη παραχώρησης των κτηρίων αυτών στο Δήμο προς αξιοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να μένουν αναξιοποίητοι οι ευρωπαϊκοί πόροι και τα κτήρια να μην προσδίδουν την προστιθέμενη αξία στην οικονομική και πολιτισμική κινητικότητα της περιοχής.

Η πρότασή του Δήμου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων είναι να αναλάβει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου τη λειτουργία αυτών των δύο δομών, του Κέντρου Πληροφόρησης και του Μουσείου, αποκτώντας τη σχετική ευθύνη, εποπτεία και αρμοδιότητα. Θεωρούμε ότι έχουμε τις δυνατότητες για να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εξάλλου τόσο το Στεφανοβίκειο, όσο και τα Κανάλια, ανήκουν διοικητικά στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Ρήγα Φεραίου γι’ αυτό και ζητά την χρηματοδότησή της αξιοποίησής τους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου