Περιβαλλοντικό Κέντρο στην Κερασιά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-20, 12:53:44
Περιβαλλοντικό Κέντρο  στην Κερασιά

Στη δρομολόγηση διαδικασιών για τη στέγαση του Κέντρου Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας, αλλά και Μουσείου του Ηλία Λεφούση στην Κερασιά προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης και ενίσχυσης της επισκεψιμότητας για εκπαιδευτικούς και άλλους σκοπούς. 

Συναντήσεις με κατοίκους, αλλά και μέλη συλλόγων και φορέων είχε προχθές Κυριακή η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή της Κερασιάς.

Ανάμεσα στις συναντήσεις που είχε, ήταν και με ομάδα κατοίκων και επιστημόνων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης διαθέτοντας πλούσιο υλικό σε φωτογραφίες, ψηφιακά μέσα και κείμενα από το οικοσύστημα της περιοχής. Η διαμόρφωση ενός χώρου στέγασης για το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας το οποίο ήδη λειτουργεί, όπου θα μπορούν να το επισκέπτονται σχολεία, φορείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι, τέθηκε ως πρόταση η οποία εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και η δημιουργία ενός Μουσείου που θα είναι αφιερωμένο στον Ηλία Λεφούση, τον πολύ γνωστό συγγραφέα με πολλές διακρίσεις, που γεννήθηκε στην Κερασιά. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=