ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναζητείται φως στο τούνελ

αναζητείται-φως-στο-τούνελ-98502

Φως στο τούνελ αναζητείται εδώ και επτά μήνες για ένα έργο ζωής που είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ανασύσταση της πρώην λίμνης Κάρλας. Ο λόγος για το μεγάλο αρδευτικό έργο Στεφανοβικείου – Ριζομύλου, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα επιτρέψει να μπει τέλος στις χιλιάδες γεωτρήσεις που έχουν ανοίξει οι αγρότες της περιοχής για την άρδευση των εκτάσεων τους (σ.σ. υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2.000 γεωτρήσεις σε όλη τη γύρω περιοχή).

Πιο συγκεκριμένα από τον περασμένο Απρίλιο η εταιρία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου η ΘΕΚΑΤ – ΚΟΝΣΤΡΟΥΤΕΚ έχει υποβάλει αίτημα διάλυσης της εργολαβίας. Αναγκαστήκαμε να υποβάλουμε αίτημα για διάλυση της εργολαβίας, αφού μετά από πέντε χρόνια περίπου πήραμε μόλις 2.000.000 ευρώ, σε ένα έργο που είχε προϋπολογισμό 26.000 .000 ευρώ, λέει ο κ. Νίκος Καραγιάννης, εκπρόσωπος της εταιρίας που εδρεύει στο Βόλο και μίας από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ζητάμε, προσθέτει ο κ. Καραγιάννης, τη διάλυση της εργολαβίας και αποζημίωση ύψους 4.000.000 ευρώ για αποθετικές ζημιές. Το αίτημά μας είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, λέει ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας, εν αναμονή της απάντησης από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Αν ικανοποιηθεί το αίτημά μας, ίσως επανέλθουμε στο έργο, λέει ο κ. Καραγιάννης αφήνοντας έτσι ένα μικρό… παράθυρο για την επανέναρξη του σημαντικού για όλα τα παρακάρλια χωριά έργου.

Όπως λέει ο κ. Καραγιάννης, το έργο χρηματοδοτούνταν αρχικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ από πέρυσι έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το οποίο μολονότι χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε. εν τούτοις η υλοποίησή του καρκινοβατεί.

Ωστόσο εκείνο που είναι αποκαλυπτικό της εικόνας αποσύνθεσης της Πολιτείας είναι ότι από τις 2 Οκτωβρίου έχει πάψει να υφίσταται, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, η ΕΥΔΕ Κάρλας, με αποτέλεσμα, όπως λέει, να μην υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για να υπογράφει τις εντολές πληρωμής εργασιών ή να κάνει επίβλεψη των εργασιών που υλοποιούν οι εταιρίες στην περιοχή από εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη (σ.σ.: Αποπερατώθηκε το έργο ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου και του Μουσείου της Κάρλας, ενώ είναι σε εξέλιξη εργολαβία – σκούπα που αφορά στην τοποθέτηση αγωγών, κατασκευή δρόμων, εργασίες στις τάφρους κ.α.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου