ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκατό τόνοι καυσόξυλων σε οικογένειες

εκατό-τόνοι-καυσόξυλων-σε-οικογένειε-98750
Εκατό (100) τόνοι καυσόξυλα διατέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου σε οικογένειες των Καναλίων στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου και της διασφάλισης θέρμανσης με φθηνό κόστος για τους κατοίκους.
Συνεχίζονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι εργασίες υλοτόμησης στην ορεινή περιοχή του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών στα Κανάλια και την Κερασιά.

Είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή ξεκινάει μια τέτοια πρωτοβουλία και στόχο έχει να βοηθηθούν οι οικογένειες να εξασφαλίσουν θέρμανση με πολύ μικρό κόστος σε μια περίοδο που το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί σε απαγορευτικά επίπεδα.

Το Δασαρχείο του Βόλου έχει δώσει την άδεια για να προχωρήσει η υλοτόμηση σε συγκεκριμένη δασική περιοχή, ενώ οι ποσότητες των καυσόξυλων θα διατεθούν σε οικογένειες των Καναλίων και της Κερασιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κόστος του ενός τόνου για διάθεση σε μια οικογένεια ανέρχεται στα 50 ευρώ όταν ο ενδιαφερόμενος μεταβεί ο ίδιος στη δασική περιοχή για να τα προμηθευτεί και 60 ευρώ όταν οι υλοτόμοι μεταφέρουν στον ενδιαφερόμενο τις ποσότητες στο σπίτι του.
Από τα Κανάλια έχουν υποβληθεί περίπου 200 αιτήσεις από οικογένειες που θέλουν να προμηθευτούν καυσόξυλα. Για αυτή την περιοχή το Δασαρχείο έχει υπολογίσει ότι τα καυσόξυλα που θα παραχθούν από την υλοτόμηση, αγγίζουν σε ποσότητες τους 500 τόνους. Από αυτή την ποσότητα μοιράστηκαν πριν μερικές ημέρες 100 περίπου τόνοι.
Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως η υλοτόμηση θα συνεχιστεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη δασική περιοχή που ορίστηκε από το Δασαρχείο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή.

Κανείς σε
διαθεσιμότητα

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες ο έλεγχος των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ υπάλληλοι προχώρησαν σε κατάληψη της αρμόδιας υπηρεσίας θέλοντας να τονίσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες της κυβέρνησης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι μετά από έλεγχο των στοιχείων που έγινε από την αρμόδια διοικητική υπηρεσία, ο Δήμος δεν εμπίπτει στις διατάξεις του μεσοπρόθεσμού για διαθεσιμότητα σε εργαζόμενους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ. Έτσι κανείς υπάλληλος δεν κινδυνεύει με διαθεσιμότητα και σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος τάσσεται κατά του μέτρου, ενώ για ό το θέμα θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.

Xθες πάντως οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρ’ ότι δεν εμπίπτουν σε καμία από τις διατάξεις του νόμου περί διαθεσιμοτήτων, πραγματοποίησαν κατάληψη εις ένδειξη συμπαράστασης των συναδέλφων τους σε άλλους ΟΤΑ που βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου