ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα ύδρευσης προωθούνται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

εργα-ύδρευσης-προωθούνται-στο-δήμο-ρή-99624

Συνάντηση με μελετητές και επιστήμονες για το θέμα της προώθησης έργων που σχετίζονται με την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου είχε χθες η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Μαργαριτόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Κουκότσικας.

Στόχος του Δήμου είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές, τα έργα και τα δίκτυα που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της ύδρευσης, ενώ αναζητούνται και πηγές χρηματοδότησης κυρίως μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σε πρώτη φάση βέβαια χρειάζεται ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που θα είναι οδηγός για την προώθηση των παρεμβάσεων.

Στη συνάντηση που είχε η κ. Λαΐτσου με τους μελετητές, αναφέρθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα ύδρευσης και την κατασκευή υποδομών, όπως δεξαμενές, γεωτρήσεις, δίκτυα σε διάφορες περιοχές.

Με τους

εργαζόμενους ΟΤΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ στο νομό Μαγνησίας είχε χθες η κ. Λαΐτσου, όπου συζητήθηκε το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων με αφορμή το τρίτο μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τη Δήμαρχο τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και τους κινδύνους που διατρέχουν χιλιάδες υπάλληλοι στους Δήμους και άλλους φορείς.

Η κ. Λαΐτσου ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να στείλει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων, όπως ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντας την όλη εξέλιξη ως κοινωνικά άδικη. Συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο Δήμο και δεν περισσεύει κανένας, ενώ πρόσθεσε πως στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκδοθεί ψήφισμα, όπου θα καταγράφεται η θέση του Δήμου ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις υπαλλήλων.

Πάντως η κ. Λαΐτσου ανέφερε πως βάσει των στοιχείων φαίνεται να μην υπάρχουν εργαζόμενοι που να εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου για τη διαθεσιμότητα και το πρόγραμμα κινητικότητας.

Παράλληλα η κ. Λαΐτσου είχε συνάντηση με αρμόδια στελέχη για το θέμα της αξιοποίησης των πολιτιστικών μνημείων και της καλύτερης προβολής τους μέσα από τη δημιουργία ειδικών διαδρομών για την επίσκεψη και με την παρουσία ξεναγών που θα παρέχουν τις απαιτούμενες πληροφορίες στους επισκέπτες.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε αναζήτηση τρόπων και στρατηγικών για καλύτερη ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος μέσα από τη σύνδεση των χώρων, των μνημείων και των τοποσήμων. Και σε αυτό το πλαίσιο εντάχθηκε και η χθεσινή συνάντηση, όπου οι επιστήμονες και τα αρμόδια στελέχη είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα μνημεία και να έχουν άμεση εικόνα της κατάστασης που υπάρχει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου