ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πράσινη ΕΚΟνομία» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

πράσινη-εκονομία-στο-δήμο-ρήγα-φερα-102457

Ημερίδα με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου: Νέοι Δρόμοι Απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 στο Βελεστίνο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες σε Δήμους της Μαγνησίας» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πράσινη ΕΚΟνομία.

Στόχος του έργου, το οποίο συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και στο οποίο συμμετέχουν, ως εταίροι, οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και άλλοι φορείς, είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας μέσα από την προώθηση στην απασχόληση, στην αυτοαπασχόληση και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, 90 ανέργων μόνιμων κατοίκων των παραπάνω Δήμων προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας η επαπειλούμενα από τη φτώχεια, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, Μετανάστες, Παλιννοστούντες και Πρόσφυγες).

Στην Ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τον ΣΒΘΚΕ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η οποία σαν στόχο είχε την προσέλκυση επωφελουμένων, συμμετείχε σημαντικός αριθμός κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του έργου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, καθώς και να απευθύνουν ερωτήσεις και να ζητήσουν σχετικές διευκρινίσεις.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κα. Ελένη Λαΐτσου, η οποία εστίασε στις δράσεις του Δήμου όσον αφορά στη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και στην άντληση πόρων μέσω αυτών, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία να προωθηθούν άτομα στην απασχόληση σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές. Ειδικότερα τόνισε ότι αλλάζει το μοντέλο απασχόλησης και απαιτείται πλέον πρωτοβουλία των ίδιων των ανέργων τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και στην αναζήτηση απασχόλησης αξιοποιώντας εθνικά και κοινοτικά προγράμματα όπως αυτό.
Επίσης στην Ημερίδα ομιλητές ήταν ο Υπεύθυνος Πράξης του Έργου, κ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, καθώς και ο Υπεύθυνος Οικονομικού Αντικειμένου του Έργου, κ. Λυκούργος Σπυριδώνης, οι οποίοι ανέφεραν λεπτομερώς ποιοι είναι οι στόχοι του Έργου, σε ποιους απευθύνεται και τις Δράσεις που το συνοδεύουν. Η ιστοσελίδα του Έργου που αναφέρθηκε είναι η www.green-ekonomy.gr, από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν πληροφορίες. Αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από 01/11/2012 έως 20/11/2012.
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΜΧΠΠΑ – ΜΟΚΕ) μίλησε η κα. Άννα Ζυγούρα, η οποία εστίασε σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δικτύωσης, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε συζήτηση και διατύπωση ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου