ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διαβούλευση στις παρακάρλιες περιοχές

διαβούλευση-στις-παρακάρλιες-περιοχ-105430
Εφαλτήριο για μία νέα προοπτική στην ανάπτυξη της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Κάρλας αποτέλεσαν οι συναντήσεις διαβούλευσης με τους φορείς και τους πολίτες που συνδιοργανώθηκαν στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου στα χωριά Ριζόμυλο, Κανάλια και Βελεστίνο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλοβρύσου – Βελεστίνου, το Κέντρο Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Λίμνη Βοιβηίδα – Κάρλα (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις Κοινότητες Ριζομύλου, Καναλίων, Κερασέας, Στεφανοβικείου.
Με το συντονισμό του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, και υπό τη γενική εποπτεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι αναπτυξιακοί και πολιτιστικοί φορείς των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας και των παρακάρλιων χωριών ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους πολίτες, συζήτησαν για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν και πρότειναν λύσεις για την ανάπτυξη της περιοχής τους, τόσο στους τρεις βασικούς τομείς της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής), όσο και ειδικά για την ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, τη δημιουργία τοπικής ταυτότητας με επίκεντρο την Κάρλα και την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων – προβολή της περιοχής.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση στο Ριζόμυλο, ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Γιώργος Καλτσογιάννης μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα αποδεικνύουμε ότι θεωρούμε τη λίμνη Κάρλα ένα βασικό πνεύμονα πολιτισμού και ανάπτυξης της Θεσσαλίας. Ενισχύουμε τη γεφύρωση της φύσης με τους πολίτες της Θεσσαλίας, δημιουργούμε τις συνθήκες για εξομάλυνση των όποιων διενέξεων, ώστε να φτάσουμε στο σημείο η λίμνη να είναι όχι απλά ένας τόπος προστασίας της φύσης, αλλά ένας τόπος στον οποίο η φύση αξιοποιείται ιδανικά για την οικονομική ευμάρεια και για να εξυπηρετεί τον πολίτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου