ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύγχυση στα Κανάλια για τα καυσόξυλα

σύγχυση-στα-κανάλια-για-τα-καυσόξυλα-107450
Σύγχυση μεταξύ των κατοίκων προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Τοπική Κοινότητα Καναλίων, με αφορμή την υλοτόμηση τμήματος 100 κυβικών μέτρων του τοπικού δάσους για τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της περιοχής για φθηνά ξύλα. Μάλιστα αίτημα να προμηθευτούν φθηνά ξύλα είχαν υποβάλει 230 οικογένειες.
Για την υλοτόμηση του δάσους ορίστηκαν δύο ομάδες κατοίκων από την περιοχή, ωστόσο η μία από αυτές ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη να υλοτομεί το δάσος και να διανέμει τα ξύλα στους κατοίκους του χωριού χωρίς να έχει στα χέρια της τη λίστα των δικαιούχων κατοίκων, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν εργασία χωρίς να έχει οριστεί από την Τοπική Κοινότητα ο τρόπος μεταφοράς αλλά και οι ώρες εργασίας.
Για την υλοτόμηση του τοπικού δάσους ζήτησαν αρχικά να εργαστούν 20 άτομα από την περιοχή, ωστόσο το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής έκρινε ότι έπρεπε να βγει ανακοίνωση στο χωριό προκειμένου να καταθέσουν αίτηση όλοι όσοι επιθυμούν να εργαστούν. Από την ανακοίνωση προέκυψε και μια δεύτερη ομάδα ατόμων.
Από την πλευρά του το Δασαρχείο Βόλου έπρεπε να κάνει την τελική επιλογή των κατοίκων που θα εργαστούν για την υλοτόμηση του δάσους. Από την τελική επιλογή δημιουργήθηκαν δύο ομάδες, η μια από αυτές ξεκίνησε να δουλεύει και να διανέμει τα ξύλα ακόμη και σε κατοίκους της περιοχής που δεν είχαν υποβάλει αίτημα για φθηνά ξύλα, ενώ παράλληλα δεν είχε προλάβει να γίνει προγραμματισμός για τον τρόπο λειτουργίας από το Τοπικό Συμβούλιο Καναλίων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου δήλωσε παραίτηση από την 5μελή επιτροπή που είχε δημιουργηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ παράλληλα το Τοπικό Συμβούλιο Καναλίων αποφάσισε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα.

Δωρεάν ξύλα σε απόρους

Δωρεάν ξύλα για το χειμώνα σε τριακόσιους κατοίκους του Δήμου Βόλου έχουν δώσει τις τελευταίες εβδομάδες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Οι δικαιούχοι, οι οποίοι πρέπει να είναι άνεργοι και να έχουν οικογένεια με ανήλικα παιδιά, προμηθεύονται με δικά τους μεταφορικά μέσα την αναγκαία ποσότητα ξύλων, που ανάλογα με την κάθε περίπτωση κυμαίνεται από 200 έως 500 κιλά, από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Πριν τη μετάβασή τους στη Διεύθυνση Πρασίνου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πάρουν παραπεμπτικό από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στο κτήριο του Μεταξουργείου (τηλ. 61.600).
Εξάλλου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου για τη συγκέντρωση τροφίμων στο Δημοτικό Παντοπωλείο σημειώνουν ότι ετοιμάζουν μία σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου