ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Mέχρι 20 Νοεμβρίου αιτήσεις για κατάρτιση

mέχρι-20-νοεμβρίου-αιτήσεις-για-κατάρτι-108751

Έως τις 20 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι που προέρχονται από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Οι προσφερόμενες θέσεις ανέρχονται στις 30, ενώ τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν από το Δεκέμβριο.

Μετά την κατάρτιση οι καταρτιζόμενοι θα συνδεθούν με την αγορά εργασίας δραστηριοποιούμενοι σε επιχειρήσεις, ενώ κομβικό ρόλο στη σύνδεση αυτή θα διαδραματίσει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είναι εταίρος στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο το οποίο συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα καταρτιστούν 30 άτομα σε δύο τομείς, 1) τις τοπικές παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες και 2) τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Το κάθε πρόγραμμα θα έχει χρόνο κατάρτισης 135 ώρες με τη μία ώρα να επιδοτείται με έξι ευρώ.

Οι κατηγορίες που εντάσσονται στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, είναι οι εξής:

1) μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα,

2) άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας η επαπειλούμενα από τη φτώχεια,

3) Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,

4) Μετανάστες, Παλιννοστούντες και Πρόσφυγες).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου