ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσλήψεις έντεκα θέσεων οκτάμηνης διάρκειας

προσλήψεις-έντεκα-θέσεων-οκτάμηνης-δ-115086

Στην πρόσληψη έντεκα ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας προχωρεί από τον ερχόμενο Δεκέμβριο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ συστάθηκε και η τριμελής επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τις σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί.

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, όπου ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην πρόσληψη έντεκα ατόμων οκτάμηνης διάρκειας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του Δήμου.

Πρόκειται για τις θέσεις οκτάμηνης διάρκειας που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών κάθε χρόνο στους Δήμους, ώστε να καλυφθούν κενά σε προσωπικό. Για το 2012 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έλαβε έντεκα θέσεις, αν και είχαν ζητηθεί περισσότερες. Ειδικότερα αφορούν σε οκτώ θέσεις εργατών καθαριότητας, δύο θέσεις απορριμματοφόρων και μία θέση χειριστή γκρέιντερ. Οι αιτήσεις για την κάλυψη των έντεκα αυτών θέσεων έχουν κατατεθεί και άμεσα θα ξεκινήσει η αξιολόγησή τους από τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από ένα δημοτικό σύμβουλο και δύο αρμόδιους υπαλλήλους.

Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε η επιτροπή αξιολόγησης.

Εγκριση έργων
για το Leader

Στο μεταξύ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν και οι μελέτες για τα έργα που θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω του προγράμματος Leader.

Πιο αναλυτικά τα έργα που θα προωθήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω του προγράμματος που αφορά στην ανάπτυξη του αγροτικού χώρου, είναι τα εξής:

1) Ανακαίνιση λαογραφικού Μουσείου Στεφανοβικείου,

2) Διαμόρφωση Μουσείου Ριζομύλου,

3) Δημιουργία δικτύου μονοπατιών,

4) Σήμανση αξιοθέατων,

5) Ανακατασκευή τρανής κρήνης στο Κεραμίδι,

6) Ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε η έγκριση για τις μελέτες των προαναφερθέντων έργων, αλλά και η υποβολή τους στο πρόγραμμα Leader.

Το επόμενο βήμα είναι να υποβληθούν προς έγκριση οι φάκελοι στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου και μετά θα σταλούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου