ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύνδεση κατοικιών με δίκτυο αποχέτευσης

σύνδεση-κατοικιών-με-δίκτυο-αποχέτευ-118410

Δεκάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου από δημότες του Βελεστίνου και της Χλόης οι οποίοι επιθυμούν να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής το οποίο ολοκληρώθηκε και έχει συνδεθεί με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου με στόχο τη μεταφορά των λυμάτων.

Πριν μερικές ημέρες συνεδρίασε η ΔΕΥΑΡΦ, όπου ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με το κόστος σύνδεσης των οικιών, των υπηρεσιών και των άλλων κτιριακών υποδομών με το αποχετευτικό δίκτυο, ενώ αποφασίστηκαν και τα τέλη αποχέτευσης που είναι κλιμακωτά ανάλογα με την ποσότητα των κυβικών μέτρων που καταναλώνει η οικία.

Οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΡΦ θα τεθούν προς έγκριση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΡΦ αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί ως τέλος σύνδεσης το ποσό των 600 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να αποπληρώσουν το ποσό μέσα σε δύο χρόνια και σε έξι δόσεις.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένα τόσο σημαντικό έργο με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά ολοκληρώθηκε. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας προχωρήσαμε άμεσα στην ολοκλήρωση των εργασιών του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης, στην υπογείωση του τμήματος που βρίσκεται κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ αναλάβαμε όλο το πλαίσιο των επαφών με το Δήμο Βόλου, προκειμένου τα λύματα να μεταφέρονται στο Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Όλες αυτές οι εργασίες και διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και πλέον οι δημότες του Βελεστίνου και της Χλόης υποβάλλουν αιτήσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχουν από τη χρήση του. Παράλληλα καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των εργασιών έπαιξε η ΔΕΥΑΡΦ που παρακολουθούσε το ζήτημα και συντόνιζε τις σχετικές ενέργειες, ώστε άμεσα να τελειώσει το έργο».

Το νέο αποχετευτικό

Παράλληλα οι ενέργειες του Δήμου Ρήγα Φεραίου προσανατολίζονται στην κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου για τις περιοχές του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, του Αγίου Γεωργίου, αλλά και ενός τμήματος του Βελεστίνου. Όπως τόνισε η Δήμαρχος «εδώ και μερικές ημέρες έχουμε αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή επιπλέον αποχετευτικών δικτύων στο δήμο μας. Περιμένουμε την έγκριση και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση.

Πρέπει να τονίσουμε πως ήδη μας έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 9,4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των δικτύων μέσω του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ. Στόχος μας είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την προώθηση ενός έργου μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας για τον τόπο. Μάλιστα και στο νέο αυτό δίκτυο αποχέτευσης που έχει δρομολογηθεί, θα διοχετεύονται τα λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου