ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επί τάπητος η χρηματοδότηση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

επί-τάπητος-η-χρηματοδότηση-του-επαλ-β-133407

Επί τάπητος τέθηκε χθες το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτηρίου για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρισταντώνης καθώς και εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας από τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανέγερση ενός νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο που ήδη διαθέτει και βρίσκεται πλησίον του Γυμνασίου και του Λυκείου, για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε χθες και η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, όπου Δήμος και σχολική κοινότητα επεσήμαναν την ανάγκη ανέγερσης μιας νέας σχολικής μονάδας.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή που θα έχει το νέο διδακτήριο στην εξασφάλιση μιας ποιοτικής εκπαίδευσης για τους μαθητές.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου κ. Χρήστος Μαράτος, που επίσης συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση με τον περιφερειάρχη, τόνισε πως η αύξηση του μαθητικού δυναμικού είναι συνεχής στο σχολείο. Φέτος οι μαθητές ανέρχονται στους 80, ενώ πέρυσι ήταν 50. Μάλιστα στην Α’ τάξη ο αριθμός των μαθητών διπλασιάστηκε από 18 σε 40. Σε δύο χρόνια εκτιμούμε ότι οι μαθητές θα ανέρχονται στους 120, καθώς οι νέοι της περιοχής προσπαθούν να βρουν λύσεις στις επαγγελματικές τους επιδιώξεις μέσα από την επαγγελματική εκπαίδευση. Η δυναμική του ΕΠΑΛ, που είναι το μοναδικό σχολείο που παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση όχι μόνο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και σε μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, φαίνεται από το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση ακόμη δύο τομέων, Υγείας – Πρόνοιας και Γεωπονίας – Τροφίμων – Αγροτικού Περιβάλλοντος.

Με το νέο διδακτήριο θα καλυφθούν και εκπαιδευτικές ανάγκες από τα γειτνιάζοντα σχολεία, ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων που θα διαθέτει θα μπορούν να φιλοξενηθούν πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου